Hyppää sisältöön

Suomen NNKY-liiton tasa-arvoteko haastaa eri tahoja huomioimaan nuoret naiset päätöksentekijöinä

Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuonna Suomen NNKY-liitto (Suomen Nuorten Naisten Kristillisten Yhdistysten liitto ry) haastaa naisjärjestöt sekä kaikki muut tahot ottamaan nuoret naiset huomioon päätöksentekijöinä ja kasvattamaan näin nuorten naisten johtajuutta ja vaikuttamismahdollisuuksia.

Suomen NNKY-liitossa nuorten osuus päätöksentekijöinä on kirjattu yhdistyksen sääntöihin, joiden mukaan hallitukseen ehdolla olevista 25 % on oltava enintään 30-vuotiaita. Nuorten mukanaolo on kirjattu liiton sääntöihin jo vuonna 2001 NNKY:n Maailmanliiton suosituksesta. NNKY:ssä nuoret naiset ovat maailmanlaajuisesti yhdenvertaisia, ja hallitukseen ehdolla olo on korostanut nuorten osallisuutta myös itsenäisissä NNKY:n paikallisyhdistyksissä. 

Rohkaisemalla nuoria vastuunkantoon heidän itsevarmuutensa on lisääntynyt ja he ovat saaneet arvokasta kokemusta ja oppia, joista on ollut hyötyä opinnoissa ja työnhaussa. Järjestötyö on tuonut nuorille myös eri-ikäisiä ystäviä ja uusia verkostoja. Mukanaolo Suomen NNKY-liiton hallituksessa on ollut hyvä näköalapaikka erityisesti yhteiskunnallisista ja kansainvälisistä asioista kiinnostuneille.

NNKY-liikkeelle nuori nainen hallituksen puheenjohtajana on mahdollisuus ja luottamuksen osoitus. Nuoret ovat tuoneet liikkeelle uusia, ajankohtaisia näkökulmia ja jopa uusia työmuotoja. NNKY:ssä naisten osaaminen ja taidot ovat tärkeitä ikään katsomatta, ja siksi liitto rohkaisee kaikkia tahoja Suomessa kannustamaan nuoria tuomaan mielipiteensä julki ja osallistumaan yhteiseen päätöksentekoon.

 

NNKY, joka tunnetaan maailmalla nimellä YWCA, toimii 120 maassa yli 20 000 paikallisyhdistyksessä. Työntekijöitä on noin 24 500, vapaaehtoisia 96 000 ja kaiken kaikkiaan toiminta tavoittaa noin 25 miljoonaa naista ja lasta. NNKY tarjoaa toimintaa kaiken ikäisille tytöille ja naisille. NNKY-toiminta luo puitteita, joissa naiset ja tytöt voivat rakentaa omaa ja yhteisönsä hyvinvointia.

 

Lue lisää Teot-sivuiltamme!
Lisätietoja: www.ywca.fi ja www.worldywca.org

 

 

Jaa somessa: