Hyppää sisältöön

Suomen Tokion-suurlähetystö esittelee tasa-arvoa lisääviä lastenhoidon palveluja

Ulkoasiainministeriö osallistuu 100 tasa-arvotekoa -hankkeeseen huimalla määrällä tasa-arvotekoja. Yksi tasa-arvotekojen tekijöistä on Suomen Tokion-suurlähetystö, jonka tasa-arvotekotapahtuma järjestetään marraskuun alussa.

Japanilainen Council of Maternal and Child Health Promotion järjestää yhteistyössä Suomen Tokion-suurlähetystön kanssa 2.11.2017 Tokiossa yleisölle avoimen tilaisuuden, jonka aiheina ovat muun muassa suomalainen neuvolajärjestelmä ja tasa-arvoon kannustavat lastenhoidon palvelut.

Tapahtuman taustalla on Japanissa käynnissä oleva yhteiskunnallinen keskustelu, jossa etsitään ratkaisuja naisten työelämään osallistumismahdollisuuksien kasvattamiseksi lasten hankinnan jälkeen parantamalla yhteiskunnan lapsiperheille tarjoamia palveluja. Suomalainen neuvolajärjestelmä on noussut Japanissa yhdeksi malliesimerkiksi yhteiskunnan tuesta lapsiperheille, ja jo yli 150 japanilaista paikallishallintoa on ottanut tai ottamassa käyttöön suomalaisen neuvolajärjestelmän kaltaisia palveluja.

Tilaisuuden puhujia ovat japanilaisosapuolten ohella tutkimuspäällikkö, neuvola-asiantuntija Tuovi Hakulinen THL:sta sekä lehdistösihteeri Markus Kokko Suomen suurlähetystön edustajana. Paikalle kutsutaan kuntien ja kaupunkien sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijöitä ja päättäjiä ympäri Japania.

Ohjelma ja tilaisuuteen liittyvä tiedotus ovat japaninkielisiä lukuun ottamatta suomalaispuhujien puheenvuoroja, jotka pidetään englanniksi ja tulkataan japaniksi. Japanintaitoiset voivat tutustua tapahtumaan myöhemmin syksyllä myös suurlähetystön japaninkielisellä twitter-tilillä @FinEmbTokyo.

Suurkiitos Tokion-suurlähetystölle mainiosta ja ajankohtaisesta tasa-arvoteosta!

Jaa somessa: