Hyppää sisältöön

Suomen YK-liitto ja Globaalikeskus uusien tasa-arvotekojen tekijöiksi

Sekä Suomen YK-liitto että Globaalikeskus osallistuvat 100 tasa-arvotekoa -hankkeeseen uusilla teoillaan! Suomen YK-liiton tasa-arvotekona on ’Suomalaisnaiset YK:ssa kautta aikojen’ -valokuvanäyttely. Globaalikeskus lähtee mukaan hankkeeseen tekemällä yhdenvertaisuussuunnitelman toimistolleen tammikuussa 2017.

Suomen YK-liiton tuottama ’Suomalaisnaiset YK:ssa kautta aikojen’ -valokuvanäyttely esittelee 11 kankaassaan laajasti niitä toimia, joihin suomalaisnaiset ovat YK:ssa ryhtyneet naisten oikeuksien edistämiseksi. Suomalaisnaisten määrätietoinen työ YK:ssa naisten oikeuksien edistämiseksi on vailla vertaansa. Suomalaiset naiset ovat kautta YK:n 70-vuotisen historian tehneet väsymättömästi työtä maailmanjärjestössä sen eteen, jotta kaikkialla maailmassa tytöt ja naiset saisivat elää pelosta ja syrjinnästä vapaata elämää. 

Näyttelyn tekstin on koostanut YK-liiton projektitutkija, FM Leena Ahonen. Näyttely on varattavissa eri paikkakunnille tai esimerkiksi järjestöjen tapahtumiin YK-liitosta.

Globaalikeskus on 16 globaaliasioiden parissa tekevän järjestön yhteistoimisto. Järjestöt tekevät tasa-arvotekonaan yhdenvertaisuussuunnitelman toimistolleen alkuvuonna 2017.

Suunnitelma keskittyy laajemmin yhdenvertaisuuden edistämiseen toimistolla, mutta se tulee sisältämään erityisesti sukupuolten tasa-arvoon liittyviä toimia muun muassa rekrytoinnin, tapahtumien saavutettavuuden, viestinnän ja tasa-arvotilanteen selvittämisen suhteen. Globaalikeskus kiinnittää huomiota myös etenkin moninkertaisen syrjinnän vaarassa olevien, kuten vammaisten- tai maahanmuuttajanaisten, aseman parantamiseen ja osallistumismahdollisuuksiin. Globaalikeskus valitsee toimistolle myös suunnitelman toimeenpanon seurannasta vastaavan henkilön.

Lue lisää Teot-sivuiltamme.

Lisätietoja: YK-liitto ja Globaalikeskus 

Jaa somessa: