Hyppää sisältöön

Syksyn ensimmäinen 100 tasa-arvotekoa uutiskirje on ilmestynyt!

100 tasa-arvotekoa etenee vauhdikkaasti. Uusia tahoja on tullut mukaan ja tasa-arvotekoja on julkaistu jo 90. Kesän aikana hanke sai näkyvyyttä mm. Porin SuomiAreenassa sekä mediahuomiota Karjalaisessa ja Etelä-Suomen Sanomissa. Syksyn päätapahtuma on hankkeen huipentava juhlatilaisuus Helsingin yliopiston juhlasalissa perjantaina 10.11.2017 klo 13-16.

Tule mukaan juhlimaan tasa-arvotekojen juhlaa!

Naisjärjestöjen Keskusliitto ja tasa-arvoasiain neuvottelukunta järjestävät yhteistyössä Helsingin yliopiston tasa-arvotoimikunnan kanssa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden 100 tasa-arvotekoa -juhlat perjantaina 10.11.2017 klo 1316 Helsingin yliopiston juhlasalissa. Merkitse päivä kalenteriin ja pyydä työkaverit, järjestötutut sekä muut ystävät mukaan juhlimaan sankoin joukoin! Ilmoittautuminen on jo auki ja sen voi tehdä tällä lomakkeella!

100 tasa-arvotekoa -juhlien aluksi pääsemme tutustumaan tekojen tekijöiden näyttelypisteisiin sekä nauttimaan kuohuviini-tarjoilusta. Liity myös mukaan tasa-arvoparaatiin! Yliopiston juhlasalissa esitettävään ohjelmaan kuuluvat mm. 100 tasa-arvotekoa -kunniatoimikunnan puheenjohtajan Tarja Halosen sekä Helsingin yliopiston kanslerin Thomas Wilhelmssonin ja rehtorin Jukka Kolan puheet sekä kulttuuriesityksiä, kuten joukkuevoimistelun MM-kultaa voittanut Minetit Elite.

Näyttelypaikasta ja/tai paraatiin organisaation tunnuksilla osallistumisesta kiinnostuneita tahoja pyydetään ilmoittautumaan tällä lomakkeella. Näyttelypaikat ovat maksuttomia. Paikkoja on rajoitetusti, ja vahvistamme mukaan pääsevät tahot myöhemmin.

Mitä tasa-arvoteollenne kuuluu? Haluamme kuulla kaiken!

Mitä tasa-arvoteoille kuuluu? Miten ne ovat toteutuneet, millaista palautetta olette saaneet, millaisia tuloksia on syntynyt? Meille saa ilomielin lähettää kuvia ja viestejä tekojenne etenemisestä ja kuulumisista! Voitte mainostaa tekojanne myös lisäämällä 100 tasa-arvotekoa -logo verkkosivuillenne ja materiaaleihinne. Vielä on mahdollista myös esittää toivomuksia hankkeen ja sen jatkon suhteen. Vastaa lyhyeen kyselyyn!

Tasa-arvoteot esillä SuomiAreenassa

Kesällä 100 tasa-arvotekoa näkyi Porin SuomiAreenassa. Naisjärjestöjen Keskusliitto ja tasa-arvoasiain neuvottelukunta järjestivät tapahtumassa kolmenlaista ohjelmaa: humoristinen ”Oho, Suomi ei olekaan tasa-arvoinen” -torivartti pidettiin torstaina 13.7. klo 12.45 Porin torilla MTV-lavalla ja keskustelutilaisuus ”Keinokohtuja ja muita utopioita? Tasa-arvotekoja nyt ja 100 vuoden päästä” perjantaina 14.7. klo 10 Porin kaupungintalon pihalla. Lisäksi pidettiin tasa-arvotelttaa yhteistyössä tasa-arvoyksikön (STM) ja THL:n tasa-arvotiedon keskuksen kanssa.

 

Keskustelutilaisuudessa olivat mukana kunniatoimikuntamme puheenjohtaja, presidentti Tarja Halonen, TANEn puheenjohtaja Sari Raassina, Helsingin apulaispormestari Nasima Razmyar, Yle Urheilun päällikkö Panu Pokkinen ja Nordean yksityistalouden ekonomisti Olli Kärkkäinen. Keskustelua kommentoivat Planin lastenhallituksen jäsenet Nea Baarman ja Aino Vehkavaara.  Tilaisuuden juonsi Naisjärjestöjen Keskusliiton puheenjohtaja Eva Biaudet. Keskustelun aiheina olivat muun muassa tasa-arvon edistäminen taloudessa ja urheilussa. Torivartissa esiintyivät näyttelijäntyön professori Elina Knihtilä ja stand up -koomikko Katariina Havukainen. Kiitämme loistavia puhujiamme, mukana olleita naisjärjestöjä ja yleisöä!

Lue kaikki keskustelutilaisuudesta täältä ja katso ”Keinokohtuja ja muita utopioita? Tasa-arvotekoja nyt ja 100 vuoden päästä” MTV Katsomosta ja lue presidentti Halosen keskustelutilaisuudessa pitämä kunniapuhe kokonaisuudessaan 100 tasa-arvotekoa -hankkeen verkkosivuilta!

Hankkeen tapahtumia keväällä 2017

Naisjärjestöjen Keskusliitto järjesti 31.5.2017 yhteistyössä Marttaliiton ja ulkoasiainministeriön kanssa hankkeen kevätkatsauksen ulkoministeriön Valopiha-tilassa Helsingissä. Tilaisuuden pääpuheenvuoron piti ulkoministeri Timo Soini. Lisäksi tilaisuudessa esiteltiin tasa-arvotekoja ja hankkeen muita kuulumisia. Lisätietoja kevätkatsauksesta ja linkin ulkoministerin puheeseen löydät verkkosivuiltamme.

Hankkeen projektipäällikkö Liisa Ketolaista haastateltiin Radio Suomen Ajantasa-ohjelmaan niin ikään 31.5.2017. Naisjärjestöjen Keskusliiton puheenjohtaja Eva Biaudet’a haastateltiin samana päivänä Yle Vegan pääutislähetykseen, Aktuellt 17 -ohjelmaan. Kuuntele Ketolaisen haastattelu täältä ja Biaudet’n haastattelu täältä.

Naisjärjestöjen Keskusliitto järjesti 3.5. Eurooppa-salissa Helsingissä Naisjärjestöjen sote-klinikka -tapahtuman, jossa tarkasteltiin sote-uudistuksen työllisyys- ja tasa-arvovaikutuksia. Tapahtumassa oli esillä sote-aiheisia tasa-arvotekoja. Tutustu tilaisuuden kuvagalleriaan!

Muita tasa-arvotapahtumia keväällä

Hankkeellamme oli ilo esittäytyä myös naistenpäivänä 8.3.2017 Tampere-talossa järjestetyssä Suuressa tasa-arvon juhlassa. Valtioneuvoston kanslian, WOW Finlandin, Feministisen ajatushautomo Hatun ja Suomen Lontoon instituutin järjestämän tapahtuman pääyleisö olivat yhdeksäsluokkalaiset koululaiset, joita oli tilaisuudessa läsnä salillinen ja streamin kautta 10 000. Pääpuheenvuoron käytti pääministeri Juha Sipilä, joka puheessaan lupautui osallistumaan myös henkilökohtaisesti 100 tasa-arvotekoa -hankkeeseen Planin tempauksen kautta.

Samalla viikolla 11.–12.3.2017 Tampere-talossa järjestettiin WOW – Women of the World Finland -festivaali, joka järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa Pohjoismaissa ja jossa myös 100 tasa-arvotekoa -hankkeen työntekijöitä oli mukana osallistujina ja panelisteina. Festivaali juhli tasa-arvoa ja toi esiin naisten ja tyttöjen tekoja ja kokemuksia.

100 tasa-arvotekoa näkyi Uusimaa-viikolla Uusia näkökulmia kuntien kilpailukykyyn -seminaarissa 12.5.2017 Helsingissä, Pasilan Virastotalossa. Seminaari avasi kuntalaisia valmentavia kilpailukykytekijöitä tasa-arvon ja hyvinvoinnin näkökulmasta. Tilaisuuden puhujiin kuuluivat mm. Uudenmaan maakuntahallituksen puheenjohtaja Outi Mäkelä ja työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan vpj, Naisjärjestöjen Keskusliiton hallituksen jäsen Heli Järvinen. Lue lisää seminaarista täältä ja katso tarkemmin ohjelma täältä.

Hankkeen näkyvyys

100 tasa-arvotekoa on ollut esillä järjestäjätahojensa (TANE ja NJKL) viestinnässä, Suomi100-viestinnässä, mediassa sekä tietenkin tasa-arvotekojen tekijöiden omassa viestinnässä ja tapahtumissa. Esimerkiksi Yle on uutisoinut tasa-arvotekonsa edistymisestä. Helsingin kaupunki julkisti keväällä Helsinki-tarina-videon kaupungin tasa-arvon eteen tekemästä työstä. 

100 tasa-arvotekoa -hankkeen kunniatoimikunnan puheenjohtaja, presidentti Tarja Halonen kirjoitti tasa-arvosta Suomi 100-hankkeen verkkosivuilla huhtikuussa julkaistussa blogitekstissään. Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus olivat maaliskuussa esillä juhlavuoden sivuston blogissa Suomi 100 -valokeilassa, jossa kirjoitettiin myös 100 tasa-arvotekoa -hankkeesta.  

Hanke on saanut näkyvyyttä myös mediassa, kuten Hufvudstadsbladetissa, Etelä-Suomen Sanomissa ja Karjalaisessa.

Tasa-arvoteot leviävät meillä ja maailmalla

100 tasa-arvotekoa tunnetaan jo monessa maassa! Suomen suurlähetystö Kroatiassa järjesti tiistaina 13.6.2017 yhdessä Kroatian hallituksen tasa-arvoyksikön ja Kroatian parlamentin tasa-arvovaliokunnan kanssa 100 Acts for Gender Equality in Croatia -kampanjan lanseerauksen. Hankkeen tarkoituksena on tuottaa myös Kroatiassa sata tasa-arvotekoa! Lanseeraus ajoitettiin aikaan, jolloin 100 tasa-arvotekoa -hankkeen toisen vetäjätahon, tasa-arvoasian neuvottelukunnan (TANE), delegaatio oli vierailulla Kroatiassa. Lanseeraustilaisuuden puhujiin kuuluikin myös TANEn varapuheenjohtaja Kirsi Marttinen. Kroatian 100 tasa-arvotekoa -hankkeen suojelijana toimii maan presidentti Kolinda Grabar-Kitarović. Lue lisää kampanjasta täältä.

Unkarissa puolestaan edistettiin politiikan tasa-arvoa, kun muun muassa ETYJ, Hungarian Women’s Lobby ja Corvinus University of Budapest järjestivät 7.9.2017 International Forum on Women’s Political Empowerment -konferenssin Budapestissa. Suomen Unkarin suurlähetystö tuki tapahtumaa, ja suurlähettiläs Petri Tuomi-Nikula oli paikalla. Konferenssin paneelikeskusteluihin osallistuivat esimerkiksi kansanedustaja Pekka Haavisto sekä Naisjärjestöt Yhteistyössä – Kvinnoorganisationer i Samarbete NYTKIS ry:n pääsihteeri Johanna Pakkanen. Katso konferenssin ohjelma täältä.

Olemme todella iloisia ja ylpeitä hankkeen kansainvälisestä etenemisestä, mistä suuri kiitos kuuluu aktiivisimmalle tasa-arvotekojen tekijällemme, ulkoministeriölle! Ulkoministeriö on valjastanut koko edustustoverkostonsa tasa-arvotekojen tekoon, ja tekoja on kertynyt yli 150.

Uusia tasa-arvotekoja 

Tasa-arvotekoja on kasassa jo yli 90 – ja lisäksi ulkoministeriön yli 150 tekoa. Sitten viime uutiskirjeen tekoja on ilmoitettu huima määrä lisää. Vielä ehtii mukaan ilmoittamaan uusiakin tekoja! (Huom. listaus ei sisällä aivan uusimpia tasa-arvotekoja – ne ovat esillä seuraavassa uutiskirjeessä!)

Naisasialiitto Unioni järjestää yhteistyössä mm. Diakonia-ammattikorkeakoulun kanssa valtakunnallisen sukupuolisensitiivisen kasvatuksen koulutusohjelman päiväkotien henkilöstölle. Suomen Olympiakomitea järjestää luottamustehtävissä toimiville naisille Johtaa kuin nainen -koulutuksen, jolla halutaan lisätä johtajanaisten määrää urheilussa ja liikunnassa. Väestöliiton Perheystävällinen työpaikka -ohjelmassa seurataan ja kehitetään tasa-arvon ja perheystävällisyyden toteutumista 16 erilaisella työpaikalla. Ohjelman läpikäyvillä organisaatioilla on mahdollisuus saada Perheystävällinen työpaikka -tunnustus. Palkansaajajärjestöjen Akavan, SAK:n ja STTK:n tasa-arvoteko on vuoden 2017 aikana viidellä eri paikkakunnalla vieraileva tasa-arvokiertue, joka esittelee hyviä käytäntöjä työpaikoilta ja nostaa esiin tasa-arvon edistämisen positiivisia vaikutuksia. Mothers is Business MiB ry rohkaisee tyttöjä teknisille ja matemaattisille aloille vierailemalla syksyn 2017 aikana kouluissa kertomassa inspiroivasti ja rohkaisevasti teknisten alojen opinto-ja urapoluista eritoten 9.-luokkalaisille.

Oulun kaupunki tekee asukkailleen tasa-arvo- ja yhdenvertaisuuskyselyn kaupungin palveluista. Tuloksia hyödynnetään kaupungin tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelmassa. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos koostaa Maahanmuuttajat ja monikulttuurisuus -verkkosivuilleen tutkittua tietoa sukupuolten välisistä hyvinvointi- ja terveyseroista maahanmuuttajaväestössä.  THL:n ja Diakonia-ammattikorkeakoulun yhteisessä, sosiaalista osallisuutta lisäävässä Sokra-koordinaatiohankkeessa kehitettiin Tasan yhdessä -työkalu, jota erilaiset hankkeet voivat hyödyntää tasa-arvon ja osallisuuden lisäämiseksi. Amnesty Internationalin Suomen osasto teetti kuntatutkimuksen, josta kävi ilmi, että kuntapäättäjien tiedoissa naisiin kohdistuvasta väkivallasta on vakavia puutteita, mikä selittää palveluiden ja budjettien riittämättömyyttä. Endometrioosiyhdistys ry julkaisi ilmaisen Moona Oirepäiväkirja -mobiilisovelluksen, joka auttaa seuraamaan kuukautiskierron aikaisia oireita ja tunnistamaan endometrioosin oireita. Ylen, Tampere-talon, valtioneuvoston kanslian ja WOW Finlandin yhteinen tasa-arvoteko on Tasa-arvon historia -video, joka kertoo suomalaisen tasa-arvon eteen tehdystä työstä ja tasa-arvon tuloksista. Helsingin yliopiston tasa-arvotoimikunta tekee ”Puheenvuoroja tasa-arvosta yliopistoyhteisössä” -nimisen videosarjan, joka käsittelee tasa-arvoon, yhdenvertaisuuteen ja esteettömyyteen liittyviä teemoja. Tallenteista tulee tasa-arvotoimikunnan pysyvä toimintamuoto ainakin kaudelle 2017–2018. Suomen Kuntaliitto laati Eurooppalaisesta naisten ja miesten tasa-arvon peruskirjasta lyhyen ja havainnollisen Tasa-arvo ajan tasalle -oppaan, jolla kannustetaan tasa-arvon edistämistä paikallishallinnossa. Kuntaliitto suosittaa kunnille, kuntayhtymille ja nyt perustettaville maakunnille sitoutumista Eurooppalaiseen tasa-arvon peruskirjaan; tähän mennessä vain 16 kuntaa ja kaksi maakuntaliittoa on hyväksynyt peruskirjan. Sosiaali- ja terveysministeriö selvittää perhe- ja peruspalveluministerinä toimineen Juha Rehulan aloitteesta liikuntavuorojen jakautumista kunnissa tyttöjen ja poikien sekä naisten ja miesten kesken. Usean yliopiston yhteinen WeAll-tutkimushanke järjestää työllisyyttä edistävää toimintaa korkeiden työttömyyslukujen Kotkassa. Tutkimuksessa kiinnitetään huomiota työelämän sukupuolistuneisuuteen ja työnhaun sukupuolistuneisiin ongelmiin.

Suomen Kosmetologien Yhdistys osallistuu hankkeeseen tukemalla ensi- ja turvakodin asiakkaita eri puolella Suomea. Suomen

Lakimiesliitto järjestää sateenkaariväelle maksutonta lakineuvontaa perhe- ja perintöoikeudellisissa kysymyksissä elo-syyskuussa 2017. Lakineuvonnan tarpeen oletetaan lisääntyvän, kun tasa-arvoisen avioliittolain myötä useampi sateenkaariryhmiin kuuluva tulee uusin tavoin lainsäädännön piiriin uusien avioliittojen, sisäisen adoption ja uusperheiden myötä. Ulkoasiainministeriö tukee naisten aseman kehittymistä kansainvälisessä kaupassa tukemalla International Trade Centren SheTrades-aloitetta. Ministeriö järjesti 1.2.2017 seminaarin aiheesta. Opetus- ja kulttuuriministeriön ensimmäinen teko on yhdessä Olympiakomitean ja Paralympiakomiteakomitean kanssa haaste urheilun lajiliitoille erityisesti päätöksenteon ja valmennuksen tasa-arvon lisäämiseksi. Parhaiden ideoiden kehittelemiseksi ministeriö järjestää juhlavuoden aikana aiheesta työpajan liitoille. Tehy aloitti naistenpäivänä 8.3.2017 kampanjan raskaussyrjintää vastaan. Erityisesti nuorten naisten määräaikaisia työsopimuksia jätetään uusimatta raskauden takia, vaikka se on laitonta. Plan International Suomen lastenhallitus muuttaa suomalaista yhteiskuntaa päivän ajaksi, kun kansainvälisenä tyttöjen päivänä lokakuussa 2017 tytöt valtaavat politiikan ja talouden valtapaikkoja. Kampanjalla halutaan tuoda näkyviin tyttöjen ulkopuolisuus valta-asemista ja haastaa miettimään tilannetta uudelleen. Maahanmuuttovirasto edistää naisten ja tyttöjen asiointia. On tärkeää, että asioinnissa nainen tai tyttö saa vastata itseään koskeviin kysymyksiin itse, eikä hänen puolestaan puhu joku muu. Virasto teki kyselyn naisten ja tyttöjen asioinnista ja jakoi saadut käytännön vinkit tyttöjen ja naisten kannustamiseen koko henkilöstölle.

Poikien Talon Olohuonedialogeissa poikien ja nuorten miesten kanssa työskentelevät, päättäjät, toimittajat, aktiivit, tutkijat ja muut asiasta kiinnostuneet kokoontuvat keskustelemaan tämän ajan pojista ja siitä, miten poikien kasvua ja hyvinvointia voi tukea. KD Naiset järjestää hyvinvointi- ja ulkoilutapahtumia ikääntyneille naisille ja pyrkii auttamaan senioreja päivittäisissä toimissa ja digitaitojen opettelussa. Kansalaisopistojen liitto lisää kotona lasten kanssa olevien maahanmuuttajanaisten kotoutumista järjestämällä naiserityisiä ryhmiä. Pilottikurssi järjestettiin Salon kansalaisopistossa syksyllä 2016. Helsingin kaupungin liikuntaviraston Naiset yhdessä liikkumaan -hanke edistää maahanmuuttajanaisten kotoutumista liikunnan avulla. Tuntiohjaajat ovat maahanmuuttajataustaisia naisia ja ryhmät kaikille naisille avoimia ja pääosin maksuttomia. African Care ry voimaannuttaa naisia itsenäiseen toimijuuteen monikulttuurisella Meidän perhe -toiminnalla, jossa eri taustoista tulevat naiset pohtivat odotuksia naisen roolista parisuhteessa ja perheessä. Toimintaan kuuluvat myös vaihtuvat asiantuntijat ja naisten kohtaamiskahvila. Naistenkartano ry järjestää tyttöjen omien Bella-ryhmiä, joissa tytöt saavat työkaluja arjen haasteista selviämiseen ja voivat harjoitella puolensa pitämisen taitoja ja päätöksen tekemistä turvallisessa ympäristössä. Zonta International Piiri 20 järjesti naisten työurien suunnitelmallisuutta lisäävän mentorointiohjelman, jossa eri alojen naiset pohtivat työelämää ja omia vahvuuksiaan mentorin avulla. Naisten Linja Suomessa ry järjesti keväällä 2017 yhdessä Setan Transtukipisteen kanssa Suomen ensimmäisen verkkovertaisryhmän väkivaltaa kohdanneille transfeminiineille, jotka ovat eräs haavoittuvimmista naisryhmistä. Transfeminiinillä tarkoitetaan henkilöä, joka on syntymässä määritetty pojaksi, mutta mikä ei vastaa hänen kokemustaan sukupuolestaan.

Taiteiden yönä 24.8.2017 Helsingin Vanhassa Kirkkopuistossa oli nähtävänä Isabella Chydeniuksen ja Ellen Rajalan Sata Rintaa -taideinstallaatio. Teoksella tuodaan rinnat katukuvaan ei-esineellistävällä ja positiivisella tavalla. Monaliiku ry järjestää lokakuussa pakolaisnaisten jalkapallofestivaalin, joka lisää tietoisuutta pakolaisnaisten tilanteesta Suomessa ja Euroopassa. Voimisteluliitto järjesti toukokuussa 2017 osana Joukkuevoimistelun MM-kilpailujen ennakkopressiä Urheilu voimaannuttajana -paneelikeskustelun, jossa huippu-urheilijanaiset kertovat siitä, millaista on olla naisena huipulla. Helsingin poliisilaitos järjesti Taitaja2017-tapahtumassa 17.5.2017 nuorille konsertin, jossa kerrottiin seksuaalisesta itsemääräämisoikeudesta ja siitä, miten toimia, jos oikeutta rikotaan. Ensi- ja turvakotien liiton osallistava Tarinakengät-näyttely toi naisten kokemaa väkivaltaa esiin taiteen kautta. Suomen Jääkiekkoliitto järjestää yhdessä seurojensa kanssa kaudella 2017–2018 sata tapahtumaa, joissa tytöt pääsevät kokeilemaan ja innostumaan jääkiekosta. Pro Artibus -säätiön Feministinen kesä -näyttely Galleria Elverketissä Raaseporissa nosti esiin feminismin ja muiden valtarakenteita kriittisesti pohtivien ajattelutapojen merkityksen yhteiskunnallemme ja kertoi identiteettien moninaisuudesta.

Marttaliitto ry kokoaa ja esittelee 118-vuotisen historiansa aikana tekemäänsä työtä viestintäkampanjassa, jossa se nostaa esiin yhden tasa-arvoteon jokaiselta toimintavuodeltaan. Suomen UN Women taas esittelee juhlavuoden 2017 ajan yhden tasa-arvoteon joka viikko. Mukana on mm. keskustelua ja tiedonvälitystä tasa-arvosta, feministisen tunnuspalkinnon myöntäminen, yhteistyötä kansainvälisten kumppaneiden kanssa sekä julkaisu- ja mediatoimintaa. Valtioneuvosto nostaa tasa-arvon näkyvyyttä uudella kansainvälisellä tasa-arvopalkinnolla (International Gender Equality Prize), jolla halutaan edistää sukupuolten tasa-arvoa eri puolilla maailmaa ja tukea kansainvälistä tasa-arvokeskustelua. Espoon kaupunki perusti uuden tasa-arvo- ja yhdenvertaisuuspalkinto TASSUn nostaakseen esiin konkreettisia tekoja, jotka voivat toimia hyvinä käytänteinä. Kilpailuun voivat osallistua kaikki Espoon kaupungin työyhteisöt ja -ryhmät. Voittaja saa työyhteisön tai -ryhmän kehittämistyöhön 1 000 euroa. Puolueiden kansainvälinen demokratiayhteistyö – Demo on ottanut sukupuolten tasa-arvon vuoden teemakseen. Demo järjestää vuoden aikana useita tasa-arvoon liittyviä tapahtumia. Demo toimii myös globaalisti: esimerkiksi Myanmarissa ja Tunisiassa Demo kouluttaa poliitikkoja tasa-arvoteemoista. Työväen Sivistysliitto julistautui feministiseksi järjestöksi. Kokonaisuuteen kuuluu mm. tasa-arvokoulutuksia, nimetön rekrytointi, viestinnän tarkistusta ja tasa-arvo-opas kouluttajille.

Seuraa hankkeen nettisivuja ja sosiaalista mediaa!

Hankkeen perustiedot, ajankohtaiset uutiset ja uusimmat tasa-arvoteot löydät aina osoitteesta www.tasaarvo100.fi!  Kumppanit ovat näkyvillä kumppanilistassa ja tasa-arvotekojen tekijät  Teot- sivuilla sekä etusivulla logoina. Sosiaalisessa mediassa hankkeen  kuulumisia ja kuvia uutisoidaan Naisjärjestöjen Keskusliiton (NJKL)  Facebook- ja Twitter-tileillä (@TerhiHeinilä). Mikä on sinun  organisaatiosi tasa-arvoteko?

#tasaarvo100
#suomi100 

Kiitos, kun olet mukana!

Tehdään vuodesta 2017 yhdessä vaikuttava tasa-arvon ja naisten juhlavuosi! Välitäthän tietoa hankkeesta eteenpäin organisaatioosi ja verkostoihisi! Toivomme kaikkien kumppaniemme osallistuvan aktiivisesti hankkeen viestintään ja tekemään oman tasa-arvoteon – tai useamman.

 

Lisätietoja: projektipäällikkö [email protected]

Jaa somessa: