Hyppää sisältöön

Tasa-arvo maaliin – seminaari urheilun tasa-arvosta ke 24.10.2018

Monaliiku (Monikansallisten naisten liikunta ja kulttuuri ry) järjestää yhteistyössä Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -hankkeen ja Jalkapallon Pelaajayhdistyksen kanssa keskustelutilaisuuden urheilusta ja tasa-arvosta keskiviikkona 24.10. klo 9 alkaen Helsingissä. Urheilu ja liikunta nousivat 100 tasa-arvotekoa -hankkeessa vahvasti esiin erityisesti opetus- ja kulttuuriministeriön haastettua urheilun lajiliitot ja muut liikunta-alan toimijat tasa-arvotalkoisiin.

Seminaarissa tarkastellaan erityisesti tasa-arvon toteutumista jalkapallossa. Yleisradion tekemän selvityksen mukaan joukkueurheilussa naisten ja miesten urheilun välinen ero näkyvyydessä on huomattavasti suurempi kuin yksilölajeissa. Tämä näkyy myös esimerkiksi palkkioissa: jalkapallossa naisen euro on 4 senttiä ja jääkiekossa 0,3 senttiä.

Merkitse päivä jo kalenteriisi, tilaisuuden ohjelma ja kutsu julkistetaan pian!

Monaliikusta löydät lisätietoja täällä ja JPY:stä täällä. Tilaisuus on myös osa kansainvälistä #FootballPeople -toimintaviikkoa, jonka tarkoituksena on vähentää syrjintää jalkapallossa sekä kehittää käytäntöjä yhdenvertaisuuden lisäämiseksi.

Jaa somessa: