Hyppää sisältöön

Tasa-arvo vuoden teemana: Demo vahvistaa naisten poliittista osallistumista

Puolueiden kansainvälinen demokratiayhteistyö – Demo osallistuu 100 tasa-arvotekoa -hankkeeseen vahvistamalla naisten poliittista osallistumista kaikessa toiminnassaan. Sukupuolten tasa-arvo on Demon vuoden 2017 teema.

Naiset ovat aliedustettuina päättävissä asemissa ympäri maailman. Demokratia ei toimi kunnolla, jos poliittinen edustus on yksipuolista. Puolueilla on mahdollisuus edistää naisten poliittista osallistumista ja siten osuutta päätöksentekijöissä.

”Puolueiden omana järjestönä meillä on mahdollisuus päästä toimimaan paikallisten puoluetoimijoiden kanssa yhteistyössä. Esimerkiksi Sambiassa Demo on yhdessä paikallisen Zambia National Women’s Lobby -järjestön kanssa aloittanut tasa-arvosuunnitelmien teon puolueiden kanssa yhteistyössä. Tasa-arvon lisääntyminen parantaa myös demokratiaa”, sanoo Demon tasa-arvosta vastaava ohjelmasuunnittelija Hanne Lyytikkä.

Juhlavuoden aikana Demo järjestää useita tasa-arvoon liittyviä tapahtumia. Kansainvälisenä naistenpäivänä Demo järjesti yhteistyössä ulkoministeriön kanssa tilaisuuden, jossa pohdittiin vaaleja ja tasa-arvoa Suomessa ja Sambiassa. Toukokuussa Demo järjesti naisten poliittista osallistumista esittelevän sosiaalisen median kampanjan. Syyskuussa eduskunnan kanssa yhteistyössä järjestettävässä kansainvälisen demokratiapäivän seminaarissa on vahvasti politiikan tasa-arvo esillä. Lisäksi Myanmarissa ja Tunisiassa poliitikkoja koulutetaan tasa-arvoteemoista sekä osana poliitikkojen peruskoulutusta että erillisenä politiikan tasa-arvon koulutussarjana.

Lue lisää Teot-sivultamme!

Jaa somessa: