Hyppää sisältöön

Tasa-arvoisempaa urheilua På samma linje -hankkeen oppaiden avulla

Urheilussa ja liikunnassa on tehty vuosien varrella lukuisia tasa-arvotekoja. Urheilun tulee osallistua tasa-arvon edistämiseen pysyäkseen elinvoimaisena ja houkuttelevana. Toimenpiteitä vaaditaan kaikilta, jotta urheilusta ja liikunnasta saadaan tasa-arvoisempi ympäristö jokaiselle.

Föreningen Luckan ry:n ja Finlands Svenska Idrottin På samma linje -hanke on julkaissut oppaita, joiden avulla tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistäminen urheilussa ja liikunnassa on helpompaa.

Inkluderande idrott -opas on kohdennettu valmentajille, kunnan työntekijöille, seuroille ja järjestöille. Oppaassa käsitellään konkreettisia keinoja, joiden avulla vahvistaa osallistavaa lähestymistapaa sekä lisätä monimuotoisuutta urheilussa.

Idrott inkluderar -opas on puolestaan kohdennettu seuratoiminnasta ja urheilusta kiinnostuneille. Oppaasta löytyy tietoa urheilusta ja seuratoiminnasta, sekä vastauksia kysymyksiin seuratoiminnasta ja urheilusta yhdenvertaisuuden edistäjinä.

Lisäksi hankkeessa on julkaistu Kvinnlig kraft i idrott – mot en mer jämställd idrott -julkaisu sekä ruotsiksi että suomeksi, mihin on koottu käytännöllisiä toimenpide-ehdotuksia naisten ja tyttöjen osallisuuden parantamiseksi urheilussa. Opas tarjoaa käytännön esimerkkejä yksilöille, seuroille, liitoille ja kunnille kuinka naisten ja tyttöjen osallisuutta urheilussa voi vahvistaa.

Jämställdhet och likabehandling inom idrott -opas on kohdennettu urheilujärjestöille. Opas tarjoaa konkreettisia vinkkejä ja toimenpiteitä sukupuolten tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämiseksi. Vinkit käsittelevät muun muassa viestintää, koulutuksia, tapahtumia, kilpailuja, päätöksentekoa sekä rekrytointia.

Loppuvuonna hankkeessa järjestetään kaksi verkkokoulutusta. Ensimmäinen koulutus käsittelee häirintävapaata urheilua, ja se järjestetään torstaina 26.11. klo 18:30-20.30. Toinen koulutus tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelmista järjestetään keskiviikkona 9.12. klo 18:30-20.30.

På samma linje -hankkeen loppuseminaari järjestetään tiistaina 24.11.2020 klo 10-16. Seminaarissa esitellään hankkeen tuloksia, toteutunutta yhteistyötä sekä kehitettyjä keinoja tasavertaisemman urheilun edistämiseksi.

På samma linje -hankkeen tavoitteena on edistää sukupuolten tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta urheilussa. Hankkeessa vahvistetaan osallistavaa ja kunnioittavaa lähestymistapaa urheilussa, ja lisätään tietoa tasa-arvosta, normitietoisuudesta sekä yhdenvertaisesta kohtelusta.

Jaa somessa: