Hyppää sisältöön

Tasa-arvosuurlähettiläs Katri Viinikka: Suomi pitää EU-puheenjohtajuuskaudella esillä seksuaali- ja lisääntymisterveyttä ja -oikeuksia

Suomi tulee vaikuttamaan EU:n puheenjohtajakaudellaan unionin ulkosuhteissa naisten ja tyttöjen oikeuksiin ja asemaan monin eri tavoin. Keskeisiä välineitä ovat kehityspolitikka, ihmisoikeuspolitiikka ja YK:n Naiset, rauha ja turvallisuus –agendaan liittyvä työ, kirjoittaa tasa-arvosuurlähettiläs ja Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -foorumin jäsen Katri Viinikka.

Suurlähettiläs Viinikka:

Myös EU:n sisällä haastetaan voimakkaasti sekä gender equality -käsitettä että seksuaali- ja lisääntymisterveyttä ja –oikeuksia. Euroopan neuvoston puitteissa neuvoteltu sukupuolittunutta väkivaltaa koskeva Istanbulin sopimus on viime aikoina kyseenalaistettu useissa EU-maissa, koska sen pelätään tuovan mukanaan ”perinteisiä perhearvoja rapauttavaa gender-ideologiaa”.  Onkin valitettavasti epätodennäköistä, että EU:n liittyminen Istanbulin sopimukseen olisi lähiaikoina toteutumassa, Se on kuitenkin Suomelle tärkeä tavoite, jota tulemme EU-pj-kaudella määrätietoisesti ajamaan.

Lue blogikirjoitus kokonaisuudessaan täällä!

Jaa somessa: