Hyppää sisältöön

Tasa-arvoteoilla naiset johtoportaaseen myös kirkossa

Suomen kirkkojen yhteinen ihmisoikeuskampanja Ekumeeninen Vastuuviikko on haastanut kaikki Suomen seurakunnat mukaan Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -hankkeeseen. Kirkko ja kaupunki -lehti haastatteli Suomen ekumeenisen neuvoston koordinaattoria Anna Hyväristä, jonka mukaan esimerkiksi naisten johtajuus on yhä kipukohta kaikille kirkkokunnille.

-Näen esimerkiksi paljon sitä, että korkeimmat virat menevät miehille ja naiset joutuvat tyytymään alempiin virkoihin ja suorittaviin tehtäviin. Kaikki työ on arvokasta, mutta usein naisten työ on enemmän palvelevaa, sanoo Hyvärinen haastattelussa.

Havainto saa tukea tilastoista. Esimerkiksi luterilaisessa kirkossa seurakuntapastoreista yli puolet on naisia, mutta määrä putoaa viidennekseen, kun katsotaan kirkkoherroja.

Toivoa entistä tasa-arvoisemmasta kirkosta on joka tapauksessa näkyvissä. Hyvärinen kertoo, että lähes kaikkien Suomessa toimivien kirkkokuntien johtajat ovat sitoutuneet tasa-arvotekojen haastekampanjaan.

Seurakunnat voivat ilmoittaa tasa-arvotekonsa mukaan hankkeeseen marraskuun loppuun mennessä. Parhaat teot palkitaan vuoden lopussa.

Lue Kirkko ja kaupunki -lehden juttu täältä! Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -hankkeen ja Vastuuviikon yhteisen tiedotteen löydät täältä. Presidentti Tarja Halosen kirjoitukseen aiheesta voit puolestaan lukea täällä.

Jaa somessa: