Hyppää sisältöön

Tekniikka tarvitsee tyttöjä, sanoo 100-vuotias Insinööriliitto

Insinööriliitto täyttää tänä vuonna sata vuotta ja juhlii tytöt ja teknologia -teemalla. Aiheeseen liittyviä seminaareja on useita, joista Helsingissä järjestettiin yksi maanantaina 13.5.2019. Teema on tärkeä, koska Suomessa on hyvin sukupuolittuneet opiskelu- ja ammattialat. Ainoastaan 10 % suomalaisista työskentelee ns. tasa-aloilla, joilla on tasaisesti sekä miehiä että naisia. Stereotyyppisten valintojen suosiminen rajoittaa yksilöitä turhaan, estää parhaiden kykyjen löytämistä sekä luo epätasa-arvoa. Samasta aiheesta keskustellaan myös Naisjärjestön Keskusliiton, Soroptimist International Finlandin ja Zonta International Piiri 20:n keskustelutilaisuudessa SuomiAreenassa to 18.7.2019 klo 13-14.

Suomessa tekniikan alan koulutuksen aloittavista 18 % on naisia. Tämä on Pohjoismaiden matalin luku ja myös OECD-maiden hännänhuippuja, kertoi Insinööriliiton tilaisuudessa kehittämispäällikkö Mia Teräsaho THL:n Tasa-arvotiedon keskuksesta. Suurin osuus on Islannissa, 36 %.

Tasa-arvoteko -hankkeen Teknologia ei kiinnosta tyttöjä – myytit ja todellisuus -keskustelutilaisuus järjestetään SuomiAreenassa to 18.7.2019 klo 13-14 Porin kaupungintalon pihalla. Toimittaja Leena Brandtin juontamassa paneelissa keskustelevat Naisjärjestöjen Keskusliiton puheenjohtaja Eva Biaudet, yrittäjä Peter Vesterbacka sekä Oulun yliopiston professori Hanni Muukkonen. Keskustelua kommentoimassa ovat nuoret naiset itse. Lisätietoja on tulossa pian!

Jaa somessa: