Hyppää sisältöön

Teknologia ei kiinnosta tyttöjä – myytit ja todellisuus -keskustelutilaisuus 18.7.2019

Naisjärjestöjen Keskusliitto järjestää SuomiAreenassa keskustelutilaisuuden tytöistä ja teknologiasta yhteistyössä Soroptimist International Finlandin ja Zonta International District 20:n kanssa torstaina 18.7. klo 13-14 Porin kaupungintalon pihalla. Tervetuloa mukaan! Toimittaja Leena Brandtin juontamassa paneelissa keskustelevat Naisjärjestöjen Keskusliiton puheenjohtaja Eva Biaudet, professori Hanni Muukkonen Oulun yliopistosta sekä yrittäjä Peter Vesterbacka FinEstBay Area Developmentista. Keskustelua kommentoivat Sara Ikonen, Anna Lemström, Sofia Savonen ja Noora Vänttinen.

Suomessa naisten osuus tekniikan alan koulutuksen aloittaneista on Pohjoismaiden pienin ja OECD-maiden pienimpiä. Naisten määrä tekniikan alojen opiskelijoista on 19 %, ICT-aloilla 15 %. Vuonna 2016 suomalaisista palkansaajista alle 10 % sijoittui ammatteihin, joissa on tasaisesti naisia ja miehiä.

Keskustelutilaisuudessa etsitään uusia näkökulmia stereotypioihin, jotka turhaan rajoittavat yksilöiden koulutus- ja ammatinvalintoja ja estävät osaamisen optimaalista kohdentumista. Väärät käsitykset ylläpitävät sukupuolistereotypioita, sukupuolittain eriytyneitä opiskelu- ja työaloja ja siten epätasa-arvoa.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Lue lisää Facebook-tapahtumasta!

Teknologia ei kiinnosta tyttöjä - myytit ja todellisuus -keskustelutilaisuuden mainos.
Jaa somessa: