Hyppää sisältöön

Teknologia on avain maailman parantamiseen

”Insinöörit työskentelevät muuallakin kuin teollisuuslaitoksissa ja tavoittelevat muutakin kuin taloudellista hyötyä. Maailmanparannus kuuluu koko alaan. Seuraavaksi meidän on huolehdittava, että se näkyy riittävän hyvin myös silloin, kun mainostamme alaa uusille opiskelijoille”, sanoo tutkijatohtori Johanna Naukkarinen LUT-yliopistosta. LUT-yliopisto on osa Kaikkien teknologia – tytöt käänteentekijöinä -kampanjaa yhdessä Naisjärjestöjen Keskusliiton, Aalto-yliopiston, Tampereen yliopiston, Tekniikan akateemisten ja Soroptimist International Finlandin kanssa.

Miten puhumme, kun puhumme teknologiasta ja alan nuorille tarjoamista urapoluista? Käytämmekö huomaamattamme kieltä, joka puhuttelee pääasiassa poikia ja miehiä? Entä mitä voisimme tehdä toisin?

Muun muassa näihin kysymyksiin on hakenut vastauksia ja ratkaisuja Naiset sähkö- ja energiatekniikan voimavaraksi! -projekti (NASEVA) Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa (LUT). Euroopan sosiaalirahaston rahoittaman kolmevuotisen hankkeen tavoite on ollut lisätä naisten kiinnostusta erityisesti sähkö- ja energia-alaan.

Lue Johanna Naukkarisen koko haastattelu täällä!

Kaikkien teknologia – tytöt käänteentekijöinä -kampanjan tavoite on vahvistaa keskustelua naisten vähäisestä määrästä luonnontieteellisillä aloilla ja antaa puheenvuoro tekniikan alaa opiskeleville naisille. Ennen kaikkea kampanja haluaa naiset ja tytöt mukaan teknologian opiskelijoiksi ja ammattilaisiksi, sillä tämä vahvistaa sekä sukupuolten tasa-arvoa että teknologia-alan elinvoimaisuutta. Lue lisää kampanjasta täällä.

Jaa somessa: