Hyppää sisältöön

10 faktaa tasa-arvosta -paneelikeskustelu

Satavuotias Suomi on maailman vapain maa, jossa asuu maailman onnellisimpia ihmisiä. Olemme maailman toiseksi tasa-arvoisin valtio, ja naisten ja miesten välinen työllisyysero on meillä pienin Euroopassa.

Tämä ei kuitenkaan heijastu tasa-arvon kokemukseen Suomessa. Suomalaisista miehistä vain 30% kokee sukupuolet tasa-arvoisiksi. Naisten kokemus on vieläkin synkempi – vain 18% kokee yhteiskunnan sukupuolille tasa-arvoisena. Kokemus ei ole perätön – naiset ovat edelleen aliedustettuja yhteiskunnan valtarakenteissa niin yritysten, kuntien, oppilaitosten kuin valtiommekin johdossa.

Eurooppanaiset ry järjestää paneelikeskustelun naisen asemasta satavuotiaassa Suomessa keskiviikkona 27.9. klo 16-18 Kansallismuseon ateljeessa. Panelistimme erikoistutkija Marjut Pietiläinen (Tilastokeskus), professori Anna-Maija Lämsä (Jyväskylän yliopisto, WeAll-hanke), yhteiskuntatutkimuksen yliopistonlehtori Jaana Kuusipalo (Tampereen yliopisto) ja viestintäpäällikkö ja maailmanparantaja Milla Halme (SOSTE, Ompeluseura) valottavat keskeisiä tilastoja suomalaisen naisen asemasta töissä, netissä ja vallan kahvassa.

Tervetuloa keskustelemaan tasa-arvon tilasta Suomessa ja Euroopassa naisnäkökulmasta! Tilaisuuden alussa kuullaan Kansallismuseon kiinnostava puheenvuoro. Tilaisuus on kaikille avoin.

Katso tilaisuuden facebook-tapahtuma!

Eurooppanaiset ry on poliittisesti riippumaton yhdistys, jonka missio on ettei naisille jää Euroopan kehityksessä pelkkä tarkkailijan rooli. Yhdistys tarkastelee unioniasioita erityisesti nais- ja tasa-arvonäkökulmasta ja järjestää keskustelutilaisuuksia ympäri vuoden.

Tekijä: Eurooppanaiset ry, Helsinki
Lue lisää

Jaa somessa: