Hyppää sisältöön

Alueellinen ja ikään liittyvä työelämän tasa-arvo toimintatutkimuksen kohteena

WeAll-tutkimushanke järjestää korkeiden työttömyyslukujen Kotkassa työllisyyttä edistävää toimintaa yli 50-vuotiaille työnhakijoille. Hankkeen yhteistyötahoja ovat Kaakkois-Suomen TE-keskus ja Merikeskus Vellamo, jonka tiloissa työnhakijat ovat kokoontuneet. Toiminta on avointa kaikille sukupuolille ja tutkimuksessa kiinnitämme huomiota työelämän sukupuolistuneisuuteen sekä erilaisiin ongelmiin, joita eri sukupuolten edustajat kokevat työnhakijoina.

Tutkimus nostaa esiin 50+ työnhakijoiden tilannetta rakennemuutoksen kourissa elävällä paikkakunnalla. Toimintaa on suunniteltu yhdessä työnhakijoiden sekä heille palveluja tarjoavien tahojen kanssa. Jo toiminnan suunnittelu on ollut tutkimuksen aineistoa.

Tutkimuksen pilottijakso järjestettiin marras-joulukuussa 2016 ja sen tuloksena TE-toimistossa on huomattu osallistuneiden työnhakijoiden aktivoituminen. Tutkimus jatkuu vuonna 2017 ja tulevaisuudessa painotetaan nykyistä enemmän työnantajien mukaan saamista, sillä ikäsyrjinnän kokemukset työnhakutilanteissa ovat erittäin yleisiä.

Tutkimusta rahoittaa Suomen Akatemian yhteydessä toimiva Strategisen tutkimuksen neuvosto.

Tekijä: WeAll-tutkimushanke, Kotka
Lue lisää

Jaa somessa: