Hyppää sisältöön

Erityisapuraha naisille ja muunsukupuolisille

Joensuun Popmuusikot ry perusti erikoisapurahan, jota voivat hakea nuoret naiset ja muunsukupuoliset. Kolme kertaa vuodessa jaettava harkinnanvarainen tuki myönnetään popmusiikin harrastamiseen kuten instrumenttien hankintaan, studiovuokriin, keikkamatkakuluihin ja koulutuskuluihin.

Tuki myönnetään yhdelle henkilölle tai taholle kerrallaan ja tuen maksimimäärä on 1000 euroa. Rahallisen tuen lisäksi tuen saajille tarjotaan kummiartistien apua ja neuvoja.

– Olemme huolestuneita popmusiikin miesvaltaisuudesta ja nyt perustettu erityistuki on pieni askel ongelman korjaamiseksi. Erityisesti meitä huolettaa epätasapaino soittajissa ja haluammekin kannustaa kaikkia tarttumaan rumpuihin, kitaroihin tai läppäriin ja levysoittimiin. Tätä kautta on mahdollista korjata popmusiikin soittajien hurjaa miesvaltaisuutta. Oman avauksemme myötä kannustamme myös muita alan toimijoita tekemään konkreettisia tekoja ongelman ratkaisemiseksi, Poppareiden toiminnanjohtaja Niina Hattunen summaa uutta apurahaa.

Tuen lisäksi uraansa aloitteleville muusikoille ja artisteille on tarjolla vertaistukea alan huipulta. Neuvoja ja apua tarjoavat kummiartistit Paula Vesala, Mariska, Aki Tykki ja Mikko Von Hertzen.

– Kummitoiminnan aloite tuli Aki Tykiltä, joka halusi tarjota apuaan musiikkialan tasa-arvon saavuttamisessa. Yhdessä saimme nopeasti kerättyä joukon hyvin lahjakkaita artisteja, jotka auttavat nuorempia oli kyse sitten biisien sisällöstä tai alalla pärjäämisestä. Yhteinen tahto puuttua epätasa-arvoon on vahva, päättää apurahan ja kummitoiminnan taustavaikuttajana toiminut Ilosaarirockin vastaava tuottaja Petri Varis.

Erityistukea voi hakea kolme kertaa vuodessa samassa haussa Popmuusikoiden rahaston yleisen tuen kanssa. Joensuun Popmuusikot ry:n rahasto myöntää vuosittain noin 20 000 euroa apurahoja Pohjois-Karjalan popmusiikin tukemiseen. Ilosaarirockin tuotoilla rahoitettu rahasto on toiminut vuodesta 1997 ja jakanut yli 300 000 euroa. Yhdistys tukee bändejä ja artisteja myös järjestämällä koulutuksia ja antamalla neuvoja.

Tekijä: Joensuun Popmuusikot ry (Pohjois-Karjala)
Lue lisää

Jaa somessa: