Hyppää sisältöön

Feministiset ohjenuorat tukevat naisia politiikassa

Naisena osallistuminen politiikkaan tai eteneminen päätöksenteon johtopaikoille ei ole vieläkään itsestäänselvää. Päinvastoin: naisten tiellä on yhä erilaisia esteitä. Jotta nämä esteet saadaan poistettua, tarvitaan rohkeutta, tahtoa ja sitoutumista.

Eriarvoisuuden poistaminen ja yhteiskunnallinen muutoksen toteuttaminen ei ole yksin naisten vastuulla, mutta naisten mobilisoitumisessa on hurjan paljon voimaa. Tätä silmällä pitäen Svenska Kvinnoförbundet julkaisi alkuvuodesta 2019 käsikirjan ”10 Feministiska ledord”, johon koottiin 10 feminististä kannustusta tai ohjenuoraa naisille, jotka toimivat politiikassa. Ohjeiden ja kannustusten on tarkoitus motivoida naisia ottamaan se tila, jonka he haluavat ja joka heille kuuluu. Julkaisun voi ladata järjestön nettisivuilta.

Julkaisun yhteydessä Svenska Kvinnoförbundet järjesti sosiaalisessa mediassa #10feministiskaledord-kampanjan, jossa RKP:n feministiset ehdokkaat kevään 2019 vaaleissa saivat kukin esittää yhden 10 ohjeesta omalla sitaatillaan. Kaikki kampanjan tuotokset löytyvät Facebookista hakusanalla #10feministiskaledord.

Tekijä: Svenska Kvinnoförbundet
Lue lisää

Jaa somessa: