Hyppää sisältöön

Football for Refugee Women Festival

Monaliiku – Monikansallisten naisten hyvinvointi ja liikunta ry järjestää lokakuussa jalkapallofestivaalin, joka tuo päivän ajaksi yhteen amatöörijoukkueita, urheilijoita ja urheilun ystäviä levittämään ja lisäämään tietoisuutta pakolaisten, ja erityisesti pakolaisnaisten, tilanteesta Suomessa ja Euroopassa. Tapahtuma on juhla monikulttuurisuudelle ja yhteiskunnan moninaisuudelle, tasa-arvolle ja naisten voimaantumiselle. Jokainen voi tulla viettämään juhlaa perheen ja ystävien kesken osana FARE-verkoston maailmanlaajuista Football People -kampanjaa.

Tapahtuman tavoitteena on levittää tietoa pakolaisten tämänhetkisestä tilanteesta ja tukea heidän tunnettaan kuulumisesta osaksi suomalaista yhteiskuntaa jalkapallon avulla. Tapahtumalla halutaan myös korostaa harrastuksien ja liikunnan merkitystä stressin- ja traumahallinnassa ja kiputilojen lievittämisessä. Haluamme myös korostaa harrastus- ja liikuntaryhmien merkitystä yksilön kokemukselle siitä, että on tervetullut uuteen maahan ja kulttuuriin. Mahdollisuus harrastaa liikuntaa on tärkeä voimavara haastatteluja ja oleskelulupapäätöstä odottaessa.

Football for Refugee Women -festivaali on koko perheen tapahtuma ja se on avoin kaikille siitä kiinnostuneille. Tapahtumaan on suunniteltu järjestettävän jalkapalloturnaus amatöörinaisjoukkueille, minijalkapallokoulu aikuisille ja lapsille, freestyle-jalkapalloesitys, järjestötori yhteistyökumppaneille ja Monaliikun jäsenille, musiikki- ja tanssiesitys sekä varainkeruu tukemaan pakolaisnaisten liikuntamahdollisuuksia tulevaisuudessa.

Tekijä: Monaliiku ry, Helsinki
Lue lisää

Jaa somessa: