Hyppää sisältöön

Girls takeover – tytöt ottavat vallan

Girls takeover – tytöt ottavat vallan

Lastenoikeusjärjestö Plan International Suomen lastenhallitus järjestää Girls takeoverin kansainvälisenä tyttöjen päivänä lokakuussa 2017. Lastenhallituksen tytöt astuvat tuolloin päiväksi poliittisten, taloudellisten ja liike-elämän johtajien saappaisiin. Takeover on symbolinen ele, joka tuo näkyviin tyttöjen mahdollisuudet ja toisaalta tyttöihin kohdistuvan syrjinnän. Yksi Girls Takeoveriin lupautuneista on pääministeri Juha Sipilä.

Tyttöjen ja nuorten naisten oikeuksien turvaaminen on yksi aikamme polttavimmista sosiaalisen oikeudenmukaisuuden kysymyksistä. Vuonna 2015 hyväksytyt kestävän kehityksen tavoitteet sisältävät historiallisen sitoumuksen tasa-arvon saavuttamiseksi maailmassa.

Tavoitteeseen on vielä matkaa. Eri puolilla maailmaa tytöt ja nuoret naiset jäävät monella tapaa ulkopuolisiksi. Heitä ei näy tilastoissa, jotka voisivat auttaa päättäjiä investoimaan viisaasti. He ovat ulkona päätöksentekopöydistä ja valta-asemista. He ovat ulkona ammateista ja toimista, joiden ajatellaan sopivan vain miehille ja pojille; ulkona poliittisista, sosiaalisista ja taloudellisista tiloista, joissa he voisivat edistää muutosta.

Ongelmat eivät koske vain kehittyviä maita. Myös Suomessa tytöt ja naiset kohtaavat sukupuoleen perustuvaa syrjintää.

Planin lastenhallitus haluaa tempauksella kiinnittää huomion tyttöjen asemaan ja oikeuksiin, muuttaa tyttöihin kohdistuvia asenteita ja inspiroida ihmisiä osallistumaan maailmanlaajuiseen liikkeeseen tyttöjen oikeuksien puolesta. Vastaavia tempauksia järjestetään kansainvälisenä tyttöjen päivänä samanaikaisesti eri puolilla maailmaa maissa, joissa Plan toimii.

Girls takeover – tytöt ottavat vallan 11. lokakuuta 2017 

#jokatytönoikeudet #tyttöjenpuolella

Lue Planin tiedote asiasta täältä

Tekijä: Plan International Suomen lastenhallitus
Lue lisää

Jaa somessa: