Hyppää sisältöön

Joensuu-Jukola 2017:n kilpailunjohtajana ensimmäistä kertaa nainen

Jukolan viestin logo, jossa ihminen juoksee vaakunan sisällä, taustalla punaisia ja sinisiä raitoja.

Jukolan viesti on vuosittain järjestettävä maailman suurin viestisuunnistustapahtuma ja Suomen suurin aikuisliikuntatapahtuma. Joensuu-Jukola 2017 oli järjestyksessään 69. Jukolan ja 40. Venlojen viesti ja se järjestettiin 17.-18.6.2017 Joensuun Enossa. Kilpailuun osallistui 16 400 suunnistajaa 19 eri maasta. Tapahtuma oli yksi Suomi 100 vuotta tapahtumista. Järjestävänä seurana oli Kalevan rasti ry. 

Joensuu-Jukola 2017:ssa toteutuivat liikunnan 100 tasa-arvoa -hankkeen kriteerit. Kilpailunjohtajana toimi ensimmäisen kerran Jukolan viestin 69. vuotisessa historiassa nainen, Arja Makkonen. Hänen johdollaan järjestettiin erinomainen Jukolan viesti, jonka järjestelyt saivat varauksetonta kiitosta. Makkonen organisoi 1500 talkoolaisen, 16 400 kilpailijan ja noin 20 000 katsojan tapahtuman vakuuttavasti. Kilpailun keskiöön nostettiin naisten kilpailu Venlojen Viesti, jonka nimeksi tuli ”Suomi 100 Venlojen juhlaviesti”. Kilpailun suojelijana toimi Tasavallan presidentin puoliso rouva Jenni Haukio. Presidenttipari viihtyi tapahtumassa koko viikonlopun ja nosti naisten merkityksen tapahtumajärjestelyissä keskiöön.

Ohessa on koottu saatuja palautteita Arja Makkosen kilpailunjohtajan tehtävästä:

”järjestelytoimikunnassa oli hyvä työskentelyilmapiiri koko projektin alusta loppuun”, ”kuunteleva, kärsivällinen, innostava ja hyväntuulinen asioiden esittäminen, joka loi positiivista virettä ympäristöön”, ”erinomáiset sosiaaliset taidot kohdata ihmisiä, tuttuja ja tuntemattomia”, ”Arja, sinä et tunne minua, mutta minä ja moni muu olemme ylpeinä seuranneet sinun tekemisiäsi Joensuu-Jukolan kilpailunjohtajana. Sinä olet hyvä esimerkki rohkeasta naisesta, joka tarttuu isoon haasteeseen ja viedä se onnistuneesti loppuun saakka”

Arja Makkosen oma toteamus tehtävästään: ”Naisen rooli kilpailunjohtajana sai monella tavalla huomiota. Tärkeänä koen luonnollisesti sen, että esimerkkini kannustaisi nuoria naisia rohkeasti mukaan urheilutapahtuman johtamiseen, kuten itse olen aikanaan oman polkuni raivannut. Miehisessä toimintaympäristössä on pitänyt välillä hammasta purra asenneilmaston edessä,mutta ajan myötä on tie ollut pääsääntöisesti tasavertainen.”

Lue lisää Joensuu-Jukolan sivuilla.

Tekijä: Joensuu-Jukola 2017
Lue lisää

Jaa somessa: