Hyppää sisältöön

Kesyttämätöntä kauneutta

Kalevala Korun toimitusjohtaja Riitta Huuhtanen kertoo Pirta-lehdessä:

”Olemme Kalevala Korussa viime aikoina tutkineet mainosten luomaa naiskuvaa. Mainoksissa naiset ovat nuoria, eteerisiä, etäisiä ja tietysti – kauniita – perinteisessä mielessä. Tulkinta kauneudesta on mielestämme usein kapea ja naiskuvasto totutun yksipuolinen. Koimme, että Kalevala Koru on brändinä ja koruna niin paljon enemmän kuin mitä perinteinen mainosmaailma esittää. Päätimme tuoda näkyväksi sen mikä on meille ollut itsestään selvää koko ajan: persoonalliset, itsenäiset, rajoja rikkovat ja omista lähtökohdistaan operoivat suomalaiset naiset.

Päätimme laajentaa ”kauneuden” käsitettä – mitä tuo termi sitten tänä päivänä tarkoittaakaan, kun meillä kaikilla on niin monia tapoja ilmentää itseämme ja omia elämänarvojamme. Viestin rakentamiseen pyysimme avuksi mainostoimisto Ivalon ja tuotantoyhtiö Mjölkin, käärimme hihat ja ryhdyimme muotoilemaan sanomaa suomalaisista naisista suomalaisille naisille.

Syntyi filmi Kesyttämätöntä kauneutta, ja sen jatkeeksi kehotus sosiaalisessa mediassa liittyä #kesyttämättömiin. Kysyimme, kuka haluaa olla kaunis, kun voi olla kesyttämätön! Halusimme rohkaista suomalaisia naisia olemaan oma itsensä välittämättä ulkoa tulevista paineista ja myös näkemään kauneutta erilaisuudessa ja persoonallisuudessa. Kaiken kaikkiaan filmin sanoma oli voimaannuttava, hyväksyvä ja positiivinen, ja sellaisena se myös vastaanotettiin.

Brändifilmimme julkistettiin toukokuun puolivälissä ja sitä levitettiin yksinomaan sosiaalisen median kautta. Kalevala Korun brändifilmi on tähän mennessä tavoittanut yli miljoona suomalaista ja sillä on lähes miljoona katselukertaa. Filmiä on jaettu tuhansia kertoja, ja sitä koskevat kommentit ovat olleet hyvin myönteisiä ja kiittäviä. Erityisesti olemme saaneet kiitosta siitä, että tunnettu ja vahva suomalainen brändi uskaltaa ottaa vahvasti kantaa.”

Kalevala Koru on kunnianosoitus jokaiselle naiselle. Meissä asuvalle  voimalle, päättäväisyydelle ja rohkeudelle. Herkkyydelle, rakkaudelle ja  sisaruudelle. Me uskomme maailmaan, jossa jokainen saa toteuttaa itseään ja unelmiaan sellaisena kuin on. Me synnymme naisiksi ja teemme itse omat polkumme. Vapaus olla oma itsensä säkenöi ympärilleen voimaa ja kunnioitusta. Me emme suostu mahtumaan toisten tekemiin muotteihin, emmekä muiden määritelmiin. Kuka haluaa olla kaikkein kaunein, kun voi olla kesyttämätön?

Katso Kesyttämätöntä kauneutta -video täällä!

Tekijä: Kalevala Koru Oy
Lue lisää

Jaa somessa: