Hyppää sisältöön

Kokoomukselle Perheet ja työelämä -asiakirja

Kokoomukselle Perheet ja työelämä -asiakirja

Kokoomus on käynnistänyt oman perhevapaajärjestelmän uudistamista pohtivan työnsä, jota puoluehallitus on asettanut Kokoomuksen Naisten Liiton puheenjohtajan, kansanedustaja Sofia Vikmanin vetämään.

Tavoitteenamme on perhevapaamalli, joka tukisi nykyistä paremmin työelämän tasa-arvoa, tasavertaista vanhemmuutta ja työllisyyttä. Mallin tulisi pystyä huomioimaan erilaisten perheiden tilanteet ja joustamaan niissä yksilöllisesti. Kyse ei ole yksittäisten tukien sorvaamisesta tai leikkaamisesta vaan kokonaisuudesta. Valinnanvapaus tulee luonnollisesti säilyttää perheillä.

Mielestämme perhevapaajärjestelmä on uudistettava viipymättä täällä vaalikaudella eikä vanhan järjestelmän viilaaminen enää riitä. Suomella ei ole varaa muita Pohjoismaita alhaisempaan pienten lasten äitien työllisyysasteeseen. Esimerkiksi Ruotsissa ja Norjassa vanhempainvapaita on kehitetty voimakkaasti tasa-arvoisen vanhemmuuden suuntaan. Uudistus on järkevä niin naisten kuin kansantaloudenkin kannalta: jos nuorten naisten työllisyys olisi Suomessa Ruotsin tasolla, työllisyysasteemme olisi 1,5 prosenttiyksikköä nykyistä korkeampi. Nykyinen järjestelmä vaikuttaa heikentävästi naisten työllistymiseen, palkkakehitykseen ja aina eläkekertymään asti. Yksinkertaisesti ei ole oikein ylläpitää rakenteita, joiden vuoksi nainen tulee tilastollisesti kalliimmaksi rekrytoinniksi kuin mies.

Kokoomusnaiset haluaa modernisoida järjestelmän niin, että se edistää naisten korkeampaa työllisyysastetta, työelämän mahdollisuuksien tasa-arvoa sekä vanhemmuuden ja vanhemmuuden kustannuksien tasaista jakautumista.

Haluamme myös isät käyttämään enemmän perhevapaita. Tutkimusten mukaan suomalaiset isät haluaisivat jakaa vanhemmuutta tasapuolisesti ja pitää perhevapaita, mutta nykyinen järjestelmä käytännössä kannustaa naisia kotiin. Koska isien asenteet ovat muuttuneet, on vanhakantaista perhevapaajärjestelmää uudistettava tukemaan perheitä vanhempainvapaiden jakamisessa nykyistä tasavertaisemmin.

Yhdeksän viikon isyysvapaan lisäksi pidettävää vanhempainvapaata käyttää vuosittain vain muutama prosentti isistä. Perhevapaiden epätasainen jakautuminen vaikuttaa kielteisesti naisten ura- ja palkkakehitykseen sekä lyhentää naisten työuria. Hoivavastuun tasaisempi jakautuminen toteuttaisi isien toiveen ottaa enemmän vastuuta lasten hoidosta ja samalla parantaisi naisten asemaa työmarkkinoilla.

Kokoomusnaiset työskentelee sen eteen, että perhevapaauudistus toteutetaan vielä tällä vaalikaudella niin naisten työllisyyden parantamiseksi kuin vanhemmuuden ja vanhemmuuden kustannuksien tasaisemman jakautumisen edistämiseksi.

Kokoomuksen Naisten Liitto vetää puheenjohtaja Sofia Vikmanin johdolla Kokoomuksen Perheet ja työelämä-asiakirjan valmistelutyötä. Tavoitteena on miettiä toimenpiteitä perheen ja työelämän sujuvaksi yhdistämiseksi sekä pohtia perhevapaauudistusta.

Taustalla Kokoomuksen Naisten Liiton tekemä, hyväksytty puoluekokousaloite, jossa Kokoomusnaiset vaativat Kokoomukselle Perheet ja työelämä-asiakirjaa. Asiakirjatyö käynnistyi syyskuussa ja sen on määrä valmistua alkuvuonna 2017.

Lisätiedot:

Sofia Vikman

Kokoomusnaisten puheenjohtaja, kansanedustaja

[email protected]

0405683777

Jutta Wirén

Kokoomusnaisten viestintäpäällikkö

[email protected]

040 7763640

Tekijä: Kokoomuksen Naisten Liitto
Lue lisää

Jaa somessa: