Hyppää sisältöön

KOULUTUSHANKE Työttömästä Equal pacE -ammattilaseksi

BPW Finland – Suomen liike ja virkanaisten liitto – aloittaa tänä syksynä Euroopan sosiaalirahaston rahoituksella kaksivuotisen koulutushankkeen, jossa koulutetaan yhteensä 80 yli 50-vuotiasta korkeasti koulutettua työtöntä naista, joiden kotipaikka on Uusimaa, equal pacE -palkka-analyysiohjelman osaajiksi.

Equal pacE on vuosi sitten Suomessa lanseerattu verkkotyökalu, joka on suunniteltu tunnistamaan koulutuksen, vakituisen työsopimuksen keston, työkokemuksen, tehtävien haastavuuden ja työntekijän esimiesaseman vaikutukset naisten ja miesten välisiin palkkaeroihin. Equal pacE -tulosraportti lisää yritysten – niin yksityisen kuin julkisen sektorinkin – palkkarakenteiden sisäistä läpinäkyvyyttä ja edistää siten sukupuolten välisten palkkaerojen kaventamista.

Koulutukseen sisältyy Equal pacE -verkko-ohjelman hallinta sekä equal pacE -tulosraportin muodostaminen ja sen analyysi. Koulutettavat saavat lisäksi tietoa tasa-arvon yleisestä viitekehyksestä ja yrittäjyyden eri muodoista sekä perusteet markkinoinnista ja aikuiskoulutuksesta. Koulutuksen tavoitteena on, että naiset voivat työllistää itsensä vähintään osa-aikaisesti equal pacE -ammattilaisina ja kouluttajina.

Koulutushankkeessa yhdistyvät BPW Finlandin tärkeä tavoite ”sama palkka samasta tai samanarvoisesta työstä” sekä yksi liiton toiminnan vuoden 2016 painopisteistä: yli 50-vuotiaitten naisten työllistymisen edistäminen.

Tekijä: BPW Finland
Lue lisää

Jaa somessa: