Hyppää sisältöön

Kunniaan liittyvään väkivaltaan puuttuminen -keskustelutilaisuus

Kunniaan liittyvää väkivaltaa esiintyy myös Suomessa – eikä se ole uusi ilmiö. Millaisesta yhteiskunnallisesta ongelmasta on kyse? Minkälaisiin käsityksiin perinne nojaa? Miten voisimme tunnistaa ja ehkäistä ilmiötä paremmin? Kenellä on vastuu väkivaltaa kokeneiden auttamisesta ja millaisia välineitä tähän tarvitaan?

Kunniaan liittyvää väkivaltaa on tarkasteltava laajemmin osana lähisuhdeväkivallan historiaa ja nykyisyyttä. Sen taustalla ovat kulttuuriset käsitykset sukupuolirooleista sekä yksilön ja yhteisön suhteista. Kaikki väkivalta on väärin, mutta väkivallan tehokas torjuminen edellyttää väkivaltailmiöiden erityispiirteiden tuntemista. Tämä on koko yhteiskunnan etu.

Historioitsijat ilman rajoja Suomessa ry järjestää keskustelutilaisuuden kunniaan liittyvästä väkivallasta 23.10. 2017 Helsingissä, eduskunnan Kansalaisinfossa. Mukana keskustelemassa ovat väkivaltatutkija, historioitsija ja yhdistyksemme hallituksen jäsen Satu Lidman, Ihmisoikeusliiton projektipäällikkö Johanna Latvala, varatuomari Pia Holm, Ihmisoikeusliiton kunniaan liittyvän väkivallan vastainen lähettiläs Beriwan Mahmood, koulukuraattori Abdulkadir Isak sekä poliisiammattikorkeakoulun rehtori Kimmo Himberg.

Tilaisuus on maksuton eikä vaadi ennakkoilmoittautumista.

Tekijä: Historioitsijat ilman rajoja
Lue lisää

Jaa somessa: