Hyppää sisältöön

Naiselta naiselle – opimme yhdessä

Järjestämme Helsingissä kolme tilaisuutta, jotka on suunnattu erityisesti maahanmuuttajanaisille. Mukaan kutsutaan myös kotosuomalaiset naiset – kaikki naiset.

Tavoitteena on vuoropuhelun ja tiedon lisääminen maahanmuuttajanaisten ja kotosuomalaisten naisten kesken naisille ja perheille tärkeistä kysymyksistä. Tilaisuudet tarjoavat foorumin yhteisille tapaamisille. Tilaisuuksien yhteyteen järjestetään lapsiparkki, jotta pienten lasten äitien on helpompi osallistua. 

Teemoina ovat olleet / ovat:

Ensimmäinen tilaisuus 

”Puhumme päivähoidosta, esikoulusta ja koulusta – lapsen oikeuksista.”

Asiantuntijana: lapsioikeusjuristi Johanna Laisaari

Tilaisuus toteutui 14. päivä marraskuuta kulttuurikeskus Stoassa.

Toinen tilaisuus

”Puhumme naisille ja perheille tärkeistä terveyspalveluista.” 

Asiantuntijana työterveyslääkäri Sinzia Sarti.

Tilaisuus toteutui naistenpäivänä 8.3.2017 asukastalo Myllärissä.

Tilaisuuden yllätysvieraana – järjestäjillekin – oli presidentti Tarja Halonen! Presidentin läsnäolo ilahdutti kovasti mukana olleita naisia ja kirvoitti keskustelua myös globaaleista asioista.

Kolmas tilaisuus: ”Puhumme työstä ja työelämästä” järjestetään loppusyksystä 2017.

Helsingin Demarinaiset nosti yhdeksi toimintakautensa pääasiaksi sen, että tavoitteissamme ja toimissamme otamme huomioon erityisesti maahanmuuttajanaiset. He ovat usein monista henkilökohtaisista, perhe- ja toisaalta yhteiskunnastamme juontuvista syistä heikossa ja haavoittuvassa asemassa. Tämä koskee jo Suomessa asuvia naisia, mutta myös pakolaisina tänne muuttavia naisia.

Erityisesti maahanmuuttajanaisilla ei aina ole tietoa palveluista ja omista oikeuksistaan. Naisten tukeminen ja osallistaminen tukee koko perheen hyvinvointia ja vähentää eriarvoisuutta, syrjäytymistä sekä rasismia. Omalta pieneltä osaltamme haluamme tehdä jotain tasa-arvon ja eri taustoista tulevien vuoropuhelun edistämiseksi. Kokemusten perusteella päätämme tilaisuuksien jatkamisesta myös näiden jälkeen.

Tekijä: Helsingin Demarinaiset ry
Lue lisää

Jaa somessa: