Hyppää sisältöön

Naisiin ja tyttöihin kohdistuvan ihmiskaupan vastaista toimintaa vapaaehtoisvoimin

FinnWID Naiset kehitystyössä ry on vapaaehtoisten järjestö, joka vuoden 2017 aikana on aloittanut uutena toimintamuotona naisiin ja tyttöihin kohdistuvan ihmiskaupan vastaisen työn. Toimintaa pyöritetään täysin vapaaehtoisperustaisesti.

Aloite uuteen toimintamuotoon tuli, nyt FinnWIDissä aktiivisesti mukana olevalta, nigerialaiselta Itohan Okundayenilta, joka lähti 16-vuotiaana ihmiskauppiaan mukana Italiaan. Työskenneltyään vuosia prostituoituna hän päätyi turvapaikanhakijana Suomeen. FinnWIDin kautta Itohan haluaa tuoda äänensä kuuluville ja löytää keinoja vaikuttaa ihmiskaupan taustasyihin.

Vuoden 2017 aikana on alettu vapaaehtoisvoimin suunnitella tiedotuskampanjaa, jolla pyritään lisäämään suomalaisten tietoisuutta ihmiskaupan taustasyistä. Lisäksi suunnitelmissa on hakea rahoitusta ihmiskaupan taustasyihin pureutuvalle yhteistyöhankeelle, joka tullaan toteuttamaan Nigeriassa. Nyt jo vuoden 2017 aikana ihmiskaupasta ilmiönä ja sen taustasyistä on viestitty aktiivisesti muun muassa Facebookissa. Lisäksi toimintaan on aktivoitu mukaan useita uusia vapaaehtoisia, joille on järjestetty koulutuksellisia suunnittelutyöpajoja.

Ihmiskauppa on monin tavoin sukupuolittunut ilmiö. Yhteiskunnalliset epätasa-arvoistavat rakenteet ja asenteet ajavat erityisesti tyttöjä ja nuoria naisia ihmiskauppaan. Joka vuosi tuhannet nuoret naiset ja tytöt lähtevät Nigeriasta Eurooppaan köyhyyden sekä koulutus- ja toimeentulomahdollisuuksien vähäisyyden vuoksi. Suuri osa heistä päätyy ihmiskauppiaiden mukana Italiaan tai muualle Eurooppaan pakkoprostituutioon. Matkajärjestelyistä aiheutunut velka sitoo naiset vuosiksi velkavankeuteen. 

FinnWIDin aktiivit ja vapaaehtoiset uskovat, että yhdessä pystymme vaikuttamaan ja saamaan aikaan muutosta. Järjestön toimintaan voivat tulla mukaan kaikki sukupuolten tasa-arvosta, naisten asemasta ja kehitysyhteistyöstä kiinnostuneet.

www.finnwid.fi

https://www.facebook.com/FinnWID/

Kuva: Anna Kuokkanen

Tekijä: FinnWID Naiset kehitystyössä ry
Lue lisää

Jaa somessa: