Hyppää sisältöön

Naiskuva meillä ja muualla -sukukansapäivien seminaari

Sukukansapäivän seminaari: Naiskuva meillä ja muualla

Aika: 15.10.2016 klo 13-16

Paikka: Suomen kansallismuseo, Helsinki

Sukukansapäivien seminaarissa keskustellaan naisen asemasta meillä ja muualla, työssä ja kotona. Millaiset roolimallit on sukukansojemme naisilla, entä maahanmuuttajanaisilla? Millaista on työskennellä naisena miesvaltaisella alalla? Hakeutuvatko naiset johtaviin asemiin? Miten onnistuu työn ja perheen yhdistäminen? Miten kasvatamme tyttöjä työelämään? Mitä maailman naiset tarvitsevat eniten?

Me suomalaiset naiset voimme tukea suomalais-ugrilaisia sisariamme ja maahanmuuttajanaisia kertomalla omasta tasa-arvon tiestämme ja kannustaa heitä eteenpäin.

Tilaisuuden avaa klo 13 Kalevalaisten Naisten Liiton puheenjohtaja dosentti Ildikó Lehtinen. Alustajina puhuvat apulaiskaupunginjohtaja Anni Sinnemäki ja kansanedustaja Satu Hassi.

Klo 14 alkaen paneeli naisen asemasta, tiestä eri asemiin ja ”huipulle”. Moderaattorina kirjailija Katja Kettu. Paneeliin osallistuvat kansanedustaja Satu Hassi, kirjailija Nura Farah, folkloristi Kati Kallio, apulaiskaupunginjohtaja Anni Sinnemäki, HYY:n sukukansavaliokunnan puheenjohtaja, jatko-opiskelija Mari Saraheimo, suomen kielen opiskelija Emma Koistinen ja udmurttilainen jatko-opiskelija Valerija Fedorova.

Paneelin jälkeen kahvitarjoilu ja kansallispukunäytös, jossa suomalaisia ja suomalais-ugrilaisia kansallispukuja. Juontajina Ildikó Lehtinen ja Inga Pihlhjerta. Puvut ovat M. A. Castrénin seurasta ja yksityiskokoelmista.

Lisäksi ohjelmassa:
Suomalais-senegalilainen Senfi-duo, Outi Sané ja Ismaila Sané, kantele ja lyömäsoittimet
Larin Paraske -palkinnon julkistus

Vapaa pääsy, tervetuloa!

Kahvitarjoilun vuoksi ilmoittautuminen:

[email protected]

Tekijä: Kalevalaisten Naisten Liitto ry
Lue lisää

Jaa somessa: