Hyppää sisältöön

Naisten poliittisen osallistumisen vahvistamista ympäri vuoden

Naiset ovat aliedustettuina päättävissä asemissa ympäri maailman. Demokratiaa ei voi pitää valmiina, mikäli puolet maan väestöstä ei ole edustettuna päätöksentekoelimissä. Puolueet ovat avainasemassa toimiessaan portinvartijoina naisten poliittiselle osallistumiselle. Puolueiden kansainvälinen demokratiayhteistyö – Demo osallistuu 100 tasa-arvotekoa kampanjaan vahvistamalla naisten poliittista osallistumista kaikessa toiminnassaan.  

Juhlavuoden aikana järjestetään erityisesti useita tasa-arvoon liittyviä tapahtumia. Kansainvälisenä naistenpäivänä Demo järjesti yhteistyössä ulkoministeriön kanssa tilaisuuden, jossa pohdittiin vaaleja ja tasa-arvoa Suomessa ja Sambiassa. Toukokuussa Demo järjesti naisten poliittista osallistumista esittelevän sosiaalisen median kampanjan. Syyskuussa eduskunnan kanssa yhteistyössä järjestettävässä kansainvälisen demokratiapäivän seminaarissa on vahvasti politiikan tasa-arvo esillä. Lisäksi Myanmarissa ja Tunisiassa poliitikkoja koulutetaan tasa-arvoteemoista sekä osana poliitikkojen peruskoulutusta että erillisenä politiikan tasa-arvon koulutussarjana.

Lisäksi Demo tukee pitkäjänteisesti naisten aseman vahvistumista politiikassa Sambiassa niin kunnallispolitiikassa, puolueissa kuin vahvistamalla naisten puoluerajat ylittävää yhteistyötä ja dialogia. Esimerkiksi lokakuussa konferenssi kokoaa yhteen koko maan kaikki naiskunnanvaltuutetut vahvistamaan heidän taitojaan ja puoluerajat ylittävää yhteistyötä. Marraskuussa Demo järjesti Suomessa puolueiden nuoriso- ja opiskelijajärjestöille kehityspoliittisen vaikuttajaohjelman, jossa tasa-arvo on vahvasti agendalla esimerkiksi keskusteltaessa naisten roolista rauhanvälityksessä.

Lisätietoja: www.demofinland.org

Tekijä: Puolueiden kansainvälinen demokratiayhteistyö – Demo
Lue lisää

Jaa somessa: