Hyppää sisältöön

Neidonvaajan Voimanaiset

Neidonvaajan Voimanaiset on kerännyt yhteen useiden alojen vaikuttajia puhumaan naisten välisestä solidaarisuudesta sekä työssä että arjessa. Kampanjan tarjoituksena on tuoda esiin naisten osaamista ja voimaa sekä empatian merkitystä. Pystymme mihin vain, jos tuemme toisiamme
ja ojennamme käden silloin, kun se on tarpeen. Kampanja löytyy myös Instagramista.

Kampanjassa julkaistaan eri aloilla toimivien naisten tarinoita solidaarisuudesta ja matkasta urapoluilla joissa usein naiset jäävät miesten jalkoihin. Naisyrittäjät, muusikot ja kirjailijat ovat kirjoittaneet kampanjaan kokemuksiaan työyhteisöiden tasa-arvosta ja naisten haasteista uran luomisessa ja perheen edistämisessä työhön.  Kampanja nostaa esiin heidän puheenvuorojaan tasa-arvon puolesta ja korostaa naisten kykyä toimia myös johtajina, tasa-arvoisina toimijoina ja päättäjinä ilman nais-etuliitettä ja väheksyntää. Monet kirjoittavat juuri sen hankaluudesta kuinka naisena uskottavuus on ansaittava moninkertaisesti tai nainen miehisellä alalla voi saada jopa uhkauksia. Kampanjalla halutaan rohkaista naisia löytämään oman polkunsa ja toimimaan intohimonsa mukaisesti esteistä ja epätasa-arvoisesta asemasta huolimatta. Muuttamaan maailmaa tasa-arvoisempaan suuntaan ja nostamaan naisten arvostusta. Kampanjan naisten toivotaan innostavan ja herättävän keskustelua ammatillisesta tasa-arvosta.

Vuosittain jaetaan myös Neidonvaajan kantaja-palkinto, jonka takana on ajatus kertoa naisten saavutuksista ja kyvyistä johtajana, äitinä, ystävänä ja sisarena. Vuosittain yksi Neidonvaajan kantaja palkitaan korulla hänen saavutuksistaan. Ensimmäisenä vuonna palkinnon sai Hannele Valtiala, joka on tehnyt näyttävän uran markkinoinnin alalla, mutta toimii myös lempeänä kodin sydämenä, solidaarisena yhteistyökumppanina sekä äitinä tytärpuolelleen.

Neidonvaaja-korun tarina perustuu naisten historiaan ja voimaan. Tasa-arvoon ja esi-äitiemme asemaan yhteisöissä. Korun tarina löytyy täältä.

Tekijä: Kirsi Vahtera / Neidonvaaja
Lue lisää

Jaa somessa: