Hyppää sisältöön

Perheen kesken – golf tutuksi

Suomen Golfliiton alainen naistoimikunta toteutti vuonna 2018 Perheen kesken – golf tutuksi -tasa-arvoteon, jonka tarkoitus oli aktivoida äitejä, isoäitejä, kummeja ja perheitä ja saada äidit mukaan harrastamaan golfia perheiden kanssa. Golf on harrastuksena miesvoittoinen: Suomessa golfia harrastaa noin 140 000 pelaajaa, joista naisia on 29 %.

Teko lanseerattiin vuosittain tammikuussa järjestettävässä ladykapteenien kokouksessa ja sitä markkinoitiin maaliskuussa urheilu- ja golfmessuilla. Materiaali jaettiin 131:een Suomessa toimivaan golfseuraan. Markkinointia tukivat somessa julkaistut videotarinat, joita katseltiin noin 250 000 kertaa. Huipennuksena toimi kesäkuussa järjestetty kansallisen golfviikko, joka alkoi Naisten Sunnuntaina 10.6. ympäri Suomen. Viikon aikana seuroissa järjestettiin maksuttomia ja innostavia tutustumistilaisuuksia picnic- ja perhegolfin parissa. Lisäksi tekoa tukivat puistogolf-tempaukset, joissa jalkauduttiin golfkenttien ulkopuolelle kertomaan lajista.

Teon tavoite oli saada perheiden äidit ja heidän innostuessaan perheet, erityisesti tytöt, mukaan perheen yhteiseen harrastukseen. Kun lajin pariin innostetaan uusia naispelaajia, on samalla mahdollista lisätä myös junioreiden määrää ja saada golfista koko perheen harrastus. Vuoden 2018 aikana kaikkiaan noin 4000 uutta naispelaajaa löysi tiensä harrastuksen pariin.

Golfliiton naistoimikunnan teko on jatkoa vuoden 2017 Naiset Ensin -konseptille.

Ladygolf Facebookissa

Tekijä: Suomen Golfliitto – Naistoimikunta
Lue lisää

Jaa somessa: