Hyppää sisältöön

Pilottihanke tyttöjen ja naisten syrjäytymisen ehkäisemiseksi Tansaniassa

Suomen Lähetysseura aloittaa vuonna 2017 pilottihankkeen Tansaniassa, jonka avulla syrjäytymisvaarassa olevat ja prostituutiota harjoittavat nuoret naiset saavat itse äänensä kuuluviin ja mahdollisuuden muuttaa oman elämänsä. Kehityshankkeen pitkäaikaisvaikutuksina nuorten naisten elämänlaatu paranee ja heidän pelkonsa vähenevät. Nuoria naisia arvostetaan ja he arvostavat itse itseään.                                   

Syrjäytymistä estävä uusi hanke vähentää nuorten naisten ja tyttöjen prostituoiduksi joutumisen riskiä opastamalla heitä toisenlaisen toimeentulon piiriin. Se auttaa jo prostituutiolla itsensä elättävien pääsyä koulutukseen ja siten saamaan tuloja muualta. 

Hankkeessa valtion virkamiehet, hiippakunnan pastorit ja yläkoulujen rehtorit tutustuvat nuorten naisten tilanteeseen. Prostituoitujen ryhmien puheenjohtajista koulutetaan ryhmäkouluttajia. Nuorista naisista kootaan ryhmiä ja heitä koulutetaan yrittäjyyteen sekä opastetaan pienlainojen saamiseen. 

Pilotointi tapahtuu Tansanian Morogorossa, joka on yliopistokaupunki. Erityisesti kampusalueilla riski joutua seksuaalisesti väärinkäytetyksi on suuri. Seksiä käytetään tarkoituksellisesti kaupantekovälineenä niin opiskelijoiden kuin opettajienkin tahoilta. Monilla tytöillä on harhakäsitys, että hyvän numeron saaminen kokeesta vaatii seksiä opettajan kanssa. Muun muassa tähän ajatteluun hankkeella pyritään vaikuttamaan. 

Suomen Lähetysseura työskentelee yli sadan kirkko- ja järjestökumppaninsa kanssa 30 maassa. Se on tehnyt työtä tyttöjen ja naisten parissa lähes 160 vuotta. Ensimmäiset suomalaiset lähetystyöntekijät näyttivät esimerkillään, miten naiset työskentelevät lääkäreinä ja opettajina. Nykyään Lähetysseura kouluttaa paikallisia kumppaneitaan johto- ja asiantuntijatehtäviin.  

Lisätietoa ja esimerkkejä meneillään olevista tasa-arvoa lisäävistä hankkeista: http://www.suomenlahetysseura.fi/ls_fi/sivut/tyomme/

Tekijä: Suomen Lähetysseura
Lue lisää

Jaa somessa: