Hyppää sisältöön

Sata Rintaa / Hundra Bröst / 100 Boobs

Sata Rintaa on monitaiteilija Isabella Chydeniuksen ja tekstiili- ja vaatesuunnittelija Ellen Rajalan välinen yhteistyöprojekti. Installaatio on julkinen ja nähtävissä Helsingin Juhlaviikoilla Taiteiden Yönä Vanhassa Kirkkopuistossa. Teos koostuu sadasta veistoksesta erimuotoisista rinnoista.

Teos lähestyy rinta-teemaa hauskalla tavalla ja hyväksyy kaiken kokoiset ja väriset muodot, koristellen niitä ja ylistää naismuotoa luonnollisena ja kauniina. Teos juhlii myös Suomen satavuotissyntymäpäivää vuonna 2017 ja on osa 100 Tasa-arvotekoa -kampanjaa.

Teos tuo esille naisen vartaloa ja sen eri muotoja luonnollisina. Rinnat ovat osa vartaloa, ovat ne sitten miehen tai naisen. Mediassa ja kautta historian naisen vartaloa ja rintoja on seksualisoitu ja siten esineellistetty. Naisten rintojen näkyvyys katukuvassa ja sosiaalisessa mediassa sekä esimerkiksi julkinen imetys ovat herättäneet vuoden aikana laajaa keskustelua.

Miestä ei seksualisoida eikä paheksuta samalla tavalla, jos hän on ulkona puistossa ilman paitaa, mutta nainen vetää heti katseita ja kommentteja, jos vähänkin ihoaan julkisella paikalla näyttää.

Tällä teoksella haluamme tuoda naisten rinnat katukuvaan, edes Taiteiden Yöksi. Teoksella haluamme jatkaa keskustelua naisten vartalosta luonnollisena ja toivomme sen auttavan naisia olemaan ylpeitä vartalostaan ja rinnoistaan ihanteista piittaamatta!

//

Hundra Bröst är en kollaboration mellan tvärvetenskapliga visuella konstnären Isabella Chydenius och textil och dräktkonstnär Ellen Rajala. Den offentliga installationen som visas på Konstens Natt i Gamla Kyrko parken i Helsingfors, består av ett hundra skulpturer av bröst i olike former.

Verket behandlar temat genom att visualisera olika former, figurer och färger av bröst, där skulpturerna är dekorerade vackert och med humor. Verket firar den kvinnliga figuren i dess naturliga form och är en del av Hundra Jämställdhetsgärningar kampanjen i samband med Finland 100 år i år 2017.

//

100 Boobs is a collaboration project between interdisciplinary artist Isabella Chydenius and textile and menswear designer Ellen Rajala. The public installation exhibited for The Night of the Arts in Helsinki in the Old Church Park, consists of one hundred sculptures of breasts of different shapes.

The piece approaches the subject of breasts in a humorous manner, accepting all shapes, forms and colours, decorating the breasts to celebrate the female form and source of life. The piece also celebrates Finland turning 100 years in 2017 and is a part of the Hundred Acts for Gender Equality campaign.

Tekijä: Isabella Chydenius ja Ellen Rajala
Lue lisää

Jaa somessa: