Hyppää sisältöön

Selvitys kuntien liikuntavuorojen jakautumisesta sukupuolten kesken

Tasa-arvoasioista vastaava, perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula osallistuu 100 tasa-arvotekoa -hankkeeseen omalla tasa-arvoteolla. Naisjärjestöjen Keskusliiton ja tasa-arvoasiain neuvottelukunnan hanke on kerännyt jo kymmeniä tasa-arvotekoja ympäri Suomea.

Tasa-arvotekona ministeri Rehula haluaa selvittää liikuntavuorojen jakautumista kunnissa tyttöjen ja poikien sekä naisten ja miesten kesken. Rehulan mukaan on tärkeä selvittää tasa-arvon toteutumista liikuntatoimen rahanjaon yhteydessä, sillä julkisessa tasa-arvokeskustelussa nostetaan usein esiin se, että tytöt ja naiset saavat huonoimmat ajat kuntien liikuntapaikoissa.

Ministeri Rehulan tilaama selvitys liikuntavuorojen jakautumisesta kunnissa toteutetaan syksyllä 2017.

Liikunnassa, kuten muillakin sosiaalisilla alueilla, on epävirallisia sukupuolijärjestelmiä, jotka tuottavat erilaisia rooleja miehille ja  naisille ja heikentävät naisten asemaa urheilukulttuurissa.

Yksi esimerkki sukupuolijärjestelmästä suomalaisten nuorten arkielämästä on näkemys siitä, että liikuntavuoroja jaetaan kunnissa epätasa-arvoisesti riippuen siitä onko kyseessä tytöille vai pojille tyypillisistä lajeista.        

Sukupuolten välinen tasa-arvo on suomalaisen  yhteiskunnan perusarvo. Tasa-arvo ja sen edistäminen on ollut kiinteä osa myös liikuntapolitiikkaa jo viimeisen kahdenkymmenen vuoden ajan.

Lue STM:n tiedote tasa-arvoteosta täällä!

Tekijä: Sosiaali- ja terveysministeriö
Lue lisää

Jaa somessa: