Hyppää sisältöön

Sex, Drugs & Rock’N’Roll -konsertti

Seksuaalinen itsemääräämisoikeus kuuluu tasa-arvoisesti kaikille. 100 tasa-arvotekoa -kampanjan hengessä Helsingin poliisilaitos luo uudenlaisen valistuskonserttikonseptin, jossa nuorille kerrotaan seksuaalisesta itsemääräämisoikeudesta sekä päihteistä. Nämä kaksi tärkeää aihetta tarjoillaan nuorille sopivasti kuvilla, esimerkeillä ja hyvällä musiikilla höystettynä.

Helsingin poliisilaitoksella ja poliisisoittokunnalla on jo ennestään pitkät perinteet nuorten päihdevalistuskonserttien toteuttamisesta. Helsingin poliisisoittokunnan ja huumepoliisin aiemmissa konserteissa nuorille on kerrottu päihteiden vaaroista kaunistelematta. Uusi konsepti jatkaa samoilla linjoilla: nuorille puhutaan heidän omalla kielellään, asioista, joita he saattavat kohdata ja jotka heitä askarruttavat. Asiantuntijoina konsertissa ovat pitkän linjan seksuaalirikostutkija sekä kokenut huumepoliisi Helsingin poliisilaitokselta.

Helsingin Messukeskuksessa kaikille avoimen Taitaja2017-tapahtuman yhteydessä 17. toukokuuta järjestetään kaksi konserttia, jolloin pääkohderyhmänä ovat yläkoululaiset. Konsertissa on läsnä myös järjestöjen edustajia, jotka neuvovat ja kertovat, minkälaista apua ja tukea on tarjolla tilanteessa, jossa seksuaalista itsemääräämisoikeutta on loukattu. Konsertit kuuluvat Helsingin poliisisoittokunnan 70-vuotisjuhlavuoden ohjelmaan ja ovat osa Helsingin poliisilaitoksen ennalta estävää toimintaa. Avauskonserttien jälkeen tämä uusi valistuskonserttikonsepti tullaan viemään myös muualle Suomeen.

Tekijä: Helsingin poliisilaitos
Lue lisää

Jaa somessa: