Hyppää sisältöön

Sukupuoli ei määritä tulevaisuutesi ammattia

Joensuun vaakuna ja teksti: Joensuu.

Joensuun kaupunki ja Abloy Oy:n Joensuun tehdas aloittavat yhteistyön teknisen alan uramahdollisuuksien esittelemiseksi tytöille Joensuun alueella. Yhteistyö toteutetaan tutustumiskäynteinä, TET-jaksoina ja kouluvierailuina vuoden 2018 aikana. Tytöt pääsevät tutustumaan Abloy Oy:ssä tuotekehitykseen, insinööriosaamiseen ja kone- ja metallialan uusin työtehtäviin ja näissä tehtävissä työskenteleviin naisiin. Kaupunki ja Abloy Oy kampanjoivat yhdessä sosiaalisessa mediassa nostamalla esille positiivisia roolimalleja. Työn tuloksia esitellään tyttöjen päivänä 11.10.2018.

Yläkoulussa ja toisella asteella tehdään elämään vaikuttavia kauaskantoisia päätöksiä ja ammatinvalintaa ohjaavat edelleen sukupuolittuneet käsitykset ”miesten ja naisten ammateista”. Nuorten, sekä tyttöjen ja poikien, uravalintoihin voivat vaikuttaa myös vanhentuneet mielikuvat ammateista, uramahdollisuuksista ja työelämästä.

Sukupuoliroolit istuvat ammatinvalinnassa sitkeään, ja tyttöjen hakeutumista miesvaltaisille aloille on tuettava jatkuvasti, mikä tukee myös palkkatasa-arvon toteutumista.

Yhteistyö on aloitettu osana Plan Internationalin Girl Takeover -tempausta tyttöjen päivänä 11.10.2017.

Tekijä: Joensuun kaupunki
Lue lisää

Jaa somessa: