Hyppää sisältöön

Urheilu voimaannuttajana -paneelikeskustelu

Urheilu voimaannuttajana – paneelikeskustelu

pe 26.5. klo 14-16, Helsingin Jäähalli

Osana Joukkuevoimistelun MM-kilpailujen ennakkopressiä Suomen Voimisteluliitto järjestää paneelikeskustelun naisurheilijoiden kesken teemalla ”Urheilu voimaannuttajana”. 

Panelistit tulevat kertomaan mitä on olla naisena huipulla, miltä naishuippu-urheilijasta nykyinen yhteiskunnallinen tilanne tuntuu, miten huippu-urheilu on vaikuttanut heidän hyvinvointiinsa, identiteettiin, naiseksi kasvamiseen ja työelämään.

Paneelikeskustelun lisäksi tilaisuudessa valotetaan joukkuevoimistelua lajina ja MM-kotikilpailujen faktoja. Suomi on joukkuevoimistelun kärkimaita. Niinpä lajin voimistelijat ja SM-tason joukkueet tulevat tilaisuudessa esittelemään lajia ja havainnollistamaan, mitä katsojan tulisi kisakanveesilla näkemästään ymmärtää ja huomioida.

Tilaisuus päättyy kahvitarjoiluun, jonka jälkeen läsnäolijoiden on mahdollista jäädä seuraamaan MM-kilpailujen virallisia harjoituksia klo 16 alkaen ja nähdä etukäteen kärkijoukkueiden kisaharjoituksia.

Paneelikeskustelu on avoin medialle ja tilaisuuteen kutsutaan voimistelun yhteistyökumppaneita ja sidosryhmiä sekä voimistelijoita.

Suomi isännöi Joukkuevoimistelun MM-kilpailuja 26.-28.5. Helsingin Jäähallissa. MM-kultamitalista tullaan käymään tiukka taisto. Yhdeksän kertaa aikaisemmin MM-kultaa vienyt Suomi isännöi joukkuevoimistelun MM-kilpailuja neljättä kertaa ja tavoittelee kotikisoissa kahta mitalia, kirkkainta kultaista tietenkin. Laji on kehittynyt suomalaisesta naisvoimistelusta ja Suomesta kansainväliseksi, vaativaksi huippu-urheiluksi viedyn lajin maailmankärki löytyykin kisojen isäntämaasta.

Joukkuevoimistelun MM-kilpailut saivat naisurheilulle epätyypillisesti paljon näkyvyyttä. Lisäksi kilpailun yhteydessä järjestetty #hikiviehuipulle -keskustelutilaisuus keräsi kiinnostuneita paikalle odotetusti ja sai positiivisen palautteen.

www.agghelsinki2017.fi

Facebook-tapahtuma AGG World Championships 2017

#agghelsinki2017

Liput: http://www.lippu.fi/agghelsinki2017

Voit lukea uutisen paneelikeskustelusta täällä!

Tekijä: Suomen Voimisteluliitto
Lue lisää

Jaa somessa: