Hyppää sisältöön

Valkoisia variksia ja helmikanoja – Suomalaisen Naisliiton 100-vuotisjuhlakirja

Valkoisia variksia ja helmikanoja on kirja 110-vuotiaasta Suomalaisesta Naisliitosta ja sen valitustuneista naisista. He lähtivät rohkeasti parantamaan naisen asemaa aikana, jolloin nainen oli miehensä holhouksen alainen, hänellä ei ollut kunnallista äänioikeutta eikä pääsyä julkiseen virkaankaan.

Valkoisia variksia ja helmikanoja on kirja naisten välisestä solidaarisuudesta. Sen ansiosta he ovat saaneet eduskunnassa läpi monta naisia koskevaa lakia – tärkeimpänä avioliittolaki vuonna 1929, unohtamatta tasa-arvolakia 1986. Tiukkoina aikoina naiset ovat yhdistäneet voimansa isänmaan hyväksi sekä perheiden ja naisten tasa-arvon lisäämiseksi. Naisliiton 110-vuotisen taipaleen kirjaaminen tuo lisätietoa naisten panoksesta itsenäisyytemme ja hyvinvointiyhteiskuntamme syntyyn.

Pääosassa tässä kirjassa ovat naiset, myös kirjoittajina. Kirjassa naiset kertovat toisista naisista ja heidän teoistaan peilaten niitä kulloisenkin vuosikymmenen tapahtumiin lisäten ymmärrystämme naisten aseman ja tasa-arvon kehittymiseen Suomessa.

Kirjan on kirjoittanut 15 Suomalaisen Naisliiton jäsentä. Kirjan on toimittanut Maija Kauppinen.

Tekijä: Suomalainen Naisliitto
Lue lisää

Jaa somessa: