Hyppää sisältöön

Valokeilassa suomalaiset naisjohtajat

Keksin Naisjohtajat esiin! -kampanja tekee numeron maamme menestyneistä ja lujatahtoisista naisjohtajista. Mukana on vaikuttajia niin yritysmaailmasta, politiikasta kuin järjestökentältäkin. Kampanjan tarkoituksena on rohkaista tyttöjä tavoittelemaan vastuutehtäviä.

Naisjohtajat esiin!- kampanjassa kuvataan 365 suomalaista naisjohtajaa ja kerrotaan heidän tarinansa. Historiallisesti ainutlaatuinen dokumentaarinen projekti kokoaa yhteen laajan kirjon satavuotiaan Suomen tekijöitä. Keksin kampanjan tarkoitus on rohkaista tyttöjä tavoittelemaan vastuutehtäviä ja herättää yhteiskunnallista keskustelua: Miten tasa-arvo toteutuu? Millaisia toimia tarvitaan tulevaisuuden Suomessa sen puolesta? Miten jokaisella on yhtäläiset mahdollisuudet edetä työuralla, sukupuolesta riippumatta?

Kampanja sai alkunsa kun Keksin perustajat, naiskaksikko Jenni-Justiina Niemi ja Natalia Baer, seurasivat yleistä keskustelua siitä miten naisjohtajat loistavat poissaolollaan johtopaikoilla. Somessa kiersi kuvasarja, jossa miesjohtajat photoshopattiin pois kuvista, eikä jäljelle jäänyt juuri ketään. Millaisen käsityksen lapset ja nuoret saavat johtajuudesta, jos he näkevät vain miehiä johtajina? Niemi ja Baer päättivät, että asialle on tehtävä jotain: ”Meilläkin on lähipiirissä naisia, jotka ovat haastavissa johtotehtävissä. He eivät koskaan tee itsestään numeroa, mutta hoitavat hienosti työnsä. Naistenpäivänä 2016 me polkaistiin pikavauhdilla käyntiin tämä kampanja. Heitimme someen haasteen ilmoittautua itse mukaan tai ilmiantaa inspiroiva naisjohtaja. Muutamassa päivässä ilmoittautuneita oli yli sata ja uratarinat liikuttivat meitä. On ollut hienoa huomata miten ihmiset kirjoittavat arvostavasti esimiehestä, työtoverista tai läheisestä, jonka työuraa ovat seuranneet vierestä.”

Naisjohtajat etelästä pohjoiseen

Naisjohtajat esiin! -kampanjaan mukaan pääsyn kriteeri on olla naisjohtaja, organisaation koolla tai uran pituudella ei ole väliä. Tärkeintä kampanjan järjestävälle Keksille on esitellä erilaisia naisjohtajia maanlaajuisesti. Keksillä on kunnianhimoinen tavoite saada kuvattua 365 naista 8.3.2017 mennessä.

Kampanja näkyy koko juhlavuoden 2017

Vahvat mustavalkoiset henkilökuvat naisjohtajista sekä heidän tarinansa julkaistaan kampanjan nettisivuilla naisjohtajat.fi/keksi. Kuvia julkaistaan sivustolla sitä mukaan, kun niitä valmistuu. Kun koko kuvasarja on valmis, kuvista toteutetaan laaja näyttely Suomen 100-vuotisjuhlavuonna 2017. Näyttelyn järjestelyt ovat jo käynnissä, mutta yhteistyökumppaneita toteutukseen haetaan parhaillaan. Lisäksi osana Naisjohtajat esiin! -kampanjaa järjestetään naisjohtajien työpaikoilla tyttöjen ja naisjohtajien kohtaamisia. 

Keksi on visuaalisen viestinnän ja markkinoinnin suunnittelija ja toteuttaja. Naisjohtajat esiin! -kampanja on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa vuonna 2017. Kampanja näkyy somessa @keksiagency #NaisjohtajatEsiin #suomi100 #tasaarvo100

Tekijä: Kuvasuunnittelu- ja Agentuuritoimisto Keksi Oy
Lue lisää

Kolme mustavalkoista kuvaa naishenkilöistä.
Jaa somessa: