Hyppää sisältöön

Vantaa on kartalla tasa-arvoasioissa

”Tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistäminen Vantaan kaupungin toimintatapana – Vantaan kaupungin tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma valtuustokaudelle 2017-2020” hyväksyttiin kaupunginhallituksessa 14.11.2016. Suunnitelman päätöksentekoa ja palveluita koskevassa toiminnallisessa osassa todetaan, että ”tietotuotannossa varmistetaan, että etenkin sukupuolesta ja mm. lainsäädännön sallimissa puitteissa myös yhdenvertaisuuslain henkilöön liittyvistä perusteista on saatavissa määrällistä ja laadullista tietoa, joiden avulla tavanomaiseen tiedolla johtamiseen on mahdollista integroida tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusnäkökulmia… myös tilastojen tulkinnassa ja tutkimustyössä vahvistetaan tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusarviointia mahdollistavaa otetta”.

Vantaa on sitoutunut strategiassaan tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämiseen kaikessa toiminnassaan. Tähän vaaditaan luotettavaa tietoa sukupuolittain. Kaupunginjohtajan toimialan tasa-arvoteko on se, että tietopalveluyksikkö vahvistaa tietotuotantonsa sukupuolinäkökulmaa. Yksikkö huolehtii kunnan väestö- ja rakennustilastoista, mutta yksiköstä saa laajemminkin toimintaympäristöä koskevia tietoja, kuten työpaikka- ja työssäkäyntitilastoja. Yksikössä tehdään väestöennusteet, tilastojulkaisuja sekä tutkimuksia. 

Kaupunginjohtaja Kari Nenosen tasa-arvotekona kaupunginjohtajan toimialan konkreettisena tasa-arvotekona ja Vantaan kaupungin toisena tasa-arvotekona on sukupuolten tasa-arvoon liittyvän tietotuotannon parantaminen. Tämän toteutettiin erityisellä ”Miehet ja naiset Vantaalla” -julkaisulla, joka julkaistiin helmikuussa 2018. Tutustu julkaisuun täällä!

Tekijä: Vantaan kaupunginjohtajan toimiala
Lue lisää

Jaa somessa: