Hyppää sisältöön

Verkkopalvelu väkivaltaa tai sen uhkaa kokeneille maahanmuuttajataustaisille naisille useilla eri kielillä

Monika-Naiset liiton toimintayksikkö Voimavarakeskus Monika laajentaa matalan kynnyksen palvelutarjontaansa väkivaltaa kokeneille naisille. Vuonna 2017 otetaan käyttöön verkkopalvelu, joka mahdollistaa avun hakemisen asuinpaikasta riippumatta myös niille, joille avun piiriin pääseminen on muulla tavoin vaikeaa.

Verkkopalveluista vastaavat Voimavarakeskus Monikan kriisityöntekijät. Tukimuotoina ovat vertaistukiryhmät, chat ja kysy-vastaa – palvelu. Osallistuminen on mahdollista myös nimettömästi.

Verkkopalveluja tarjotaan usealla eri kielellä (mm. suomi, englanti, ruotsi, venäjä, arabia, ranska, kurmanji) ja osallistuminen on maksutonta.

Verkkopalvelu toteutetaan Monika-Naiset liitto ry:n kannatusyhdistys Svenska Kvinnoförbundet i Sörnäsin myöntämällä projektirahoituksella. Voimavarakeskus Monikan perustyön rahoittajat ovat RAY ja Helsingin kaupunki.

Vuosittain Voimavarakeskus Monikasta hakee apua n. 400–500 naista. Palvelupisteet sijaitsevat Helsingissä ja Vantaalla. Verkkopalvelun avulla palvelua pystytään tarjoamaan valtakunnallisesti ja vastaamaan lisääntyneeseen kysyntään.

Verkkopalvelu on tasa-arvotekomme Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden 100 tasa-arvotekoa -kampanjassa. Teolla edistetään maahanmuuttajataustaisten naisten tasa-arvoista asemaa ja parannetaan naisiin kohdistuvan väkivallan vastaisia palveluja Suomessa.

Verkkopalvelun kehittämistyö on osa Voimavarakeskus Monikan 15-vuotisjuhlavuoden toimintaa.

Monika-Naiset liitto on vuonna 1998 perustettu sosiaalialalla toimiva monikulttuurinen järjestö, joka kehittää ja tarjoaa erityispalveluja väkivaltaa kokeneille maahanmuuttajataustaisille naisille ja -lapsille, toimii asiantuntijana ja vaikuttajana etniseen yhdenvertaisuuteen ja väkivaltaan liittyvissä kysymyksissä sekä edistää kotoutumista tukemalla maahanmuuttajien kansalaistoimintaa.

Tekijä: Monika-Naiset liitto ry
Lue lisää

Jaa somessa: