Hyppää sisältöön

Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvopalkinto TASSU

Espoon kaupunki on perustanut yhdenvertaisuus- ja tasa-arvopalkinto TASSUn tekemään tunnetuksi kaupungissa tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta edistäviä tekoja. Palkinto ideoitiin Espoon tasa-arvotoimikunnannassa ja se jaetaan vuosittain. Voittaja julkistetaan Espoo-päivänä. Tällä tavoin voimme nostaa konkreettisia tekoja esiin hyviksi käytännöiksi ja esimerkeiksi. Teko tukee myös tasa-arvo ja yhdenvertaisuus-ajattelun juurtumista rakenteisiin ja arjen tekoihin. Palkinnon voittajille järjestetään Gumbölen kartanossa kahvitilaisuus, jossa kaupunginjohtaja Mäkelä palkitsee voittajan.

Hakuaika kilpailuun on huhtikuu (3.4.-30.4.2017). Kilpailuun voivat osallistua kaikkia Espoon kaupungin työyhteisöt tai -ryhmät sähköisellä hakemuksella.

Hakemukseen tulee kertoa teon tarina: mistä idea kumpusi, mikä tuki onnistumista, miten teko edistää tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta sekä mitkä asiat auttoivat teon viemisessä käytäntöön. Teon tulee olla Espoon kaupungin työyhteisön tai työryhmän konkreettinen arjen teko, jossa näkyy arvostava vuorovaikutus ja positiivinen ihmiskäsitys. Sen tulee olla sovellettavissa myös muihin työyhteisöihin. Hakemuksen yhteyteen toivotaan lisäksi asiakaspalautetta sujuvuudesta sekä tasa-arvoisesta ja yhdenvertaisesta asiakaslähtöisyydestä.

Tasa-arvotoimikunta arvioi hakemukset ja valitsee voittajan.

Ensimmäinen TASSU-palkinto jaettiin 14.9.2017, ja sen sai Entressen kirjaston lasten tiimi. Tiimin toiminta on lisännyt pienten poikien lukuintoa – lapsia innostetaan kirjallisuuden ja kulttuurin maailmaan sukupuolesta riippumatta. Entressen kirjasto on myös turvallinen olohuone eri kulttuureista tuleville tytöille. 

Tasa-arvotoimikunta vastaa palkinnon kehittämisestä tulevina vuosina.

Lisätiedot ja lomake kilpailuun osallistumiseksi löytyvät täältä!

Tekijä: Espoon kaupunki
Lue lisää

Jaa somessa: