Hyppää sisältöön

Tervetuloa kuulemaan teologian tulkinnasta ja linkeistä naisiin kohdistuvaan väkivaltaan!

Bannerissa keskustelutilaisuuden tiedot: Teologia ja tulkinta - väkivallan juurisyistä ratkaisuihin -tilaisuus järjestetään 27.10.2021 klo 10-12.

Naisjärjestöjen Keskusliiton ja tasa-arvoasiain neuvottelukunnan Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -hanke, kirkkohallitus ja Suomen Lähetysseura toivottavat tervetulleeksi jatkamaan keskustelua uskonnon, sukupuolen ja väkivallan suhteesta Teologia ja tulkinta: väkivallan juurisyistä ratkaisuihin -webinaariin keskiviikkona 27.10.2021 klo 10-12. 

Millaiset uskosta ja opeista johdetut kohdat ylläpitävät naisiin kohdistuvan väkivallan vaikenemisen kulttuuria ja sukupuolten eriarvoisuutta? Millaista väkivaltaa ylläpitävää sukupuolikuvastoa teologisesti rakennetaan ja millaisia sukupuolirooliodotuksia ylläpidetään? Toisaalta mitkä uskon ja opin kohdat tukevat samanarvoisuutta, sukupuoleen liittyvien normien laventamista ja väkivallan vastaisen työn edistämistä seurakunnissa? Kuka uskontoa tulkitsee ja kenellä on oikeus tulkita, miten tulkinnan muutos tapahtuu?

Webinaarissa kuullaan alustukset ja katsellaan tallenne paneelikeskustelusta, jonka jälkeen osallistujilla on mahdollista käydä keskustelua aiheesta.

Ilmoittaudu tapahtumaan viim. ti 26.10. klo 9.00 täältä!

#tasaarvoteot

Ohjelma

Aloituspuheenvuorot

  • TT Ilse Paakkinen, Suomen Lähetysseura: Kristinuskon aatehistorian ihmiskäsityksen vaikutus sukupuolinormeihin ja jumalasuhteeseen
  • TT Eetu Kejonen, Åbo Akademi: Miten patriarkaatti, valta ja maskuliinisuus vaikuttavat sukupuolen tasa-arvoon?  

Panelistit

  • arkkipiispa Tapio Luoma
  • YTT, sosiaalityön dosentti ja pastori Johanna Hurtig
  • väkivaltatutkija Satu Lidman
  • pastori, Naisteologit ry:n puheenjohtaja Laura Leverin

Keskustelua moderoi projektipäällikkö Liisa Ketolainen, Naisjärjestöjen Keskusliitto.

Tilaisuudessa on mahdollisuus esittää kommentteja ja huomioita keskustelun aiheesta.

Keskustelu on jatkoa toukokuussa 2021 järjestetylle Uskonto, sukupuoli ja väkivalta -keskustelutilaisuudelle. Tallenteen toukokuun tilaisuudesta voi katsoa täältä.

Jaa somessa: