Hyppää sisältöön

THL:n tasa-arvotekona kootaan tietoa sukupuolten välisistä hyvinvointi- ja terveyseroista maahanmuuttajaväestössä

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) koostaa vuoden 2017 aikana Maahanmuuttajat ja monikulttuurisuus -verkkosivuilleen tutkittua tietoa sukupuolten välisistä hyvinvointi- ja terveyseroista maahanmuuttajaväestössä. Ensisijaisina tietolähteinä ovat Ulkomaista syntyperää olevien työ- ja hyvinvointitutkimus (UTH) sekä Maahanmuuttajien terveys ja hyvinvointi -tutkimus (MAAMU). Keskeiset tulokset kuvataan myös infograafeina.

”Sukupuolten välisten hyvinvointi- ja terveyserojen selvittäminen on tärkeää, jotta tiedetään, minkä ihmisryhmien hyvinvointia tulisi parantaa ja miettiä niihin toimenpiteitä”, sanoo THL:ntutkimuspäällikkö Anu Castaneda.

Maahanmuuttajat eivät ole yhtenäinen ryhmä, vaan eri ryhmien välillä ja sisällä on eroja terveydessä ja hyvinvoinnissa. Myös sukupuolten välillä on eroja. Tutkittu tieto edistää tasa-arvoa, koska sen avulla pystytään suuntaamaan toimenpiteitä, suunnittelemaan ja kehittämään toimintaa sekä lisäämään ymmärrystä moninaisuudesta.

”THL:n MONET-sivustolle olemme koonneet tietoa myös eri kieli- ja kulttuuriryhmistä Suomessa”, erikoissuunnittelija Sinikka Kytö kertoo.

THL:n Monikulttuurisuuden asiantuntijaryhmä MONET tuottaa ajantasaista tietoa sekä kehittää menetelmiä maahanmuuttajien, turvapaikanhakijoiden sekä Suomen kieli- ja kulttuurivähemmistöjen hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseksi. Maahanmuuttajat ja monikulttuurisuus -sivusto edistää moniarvoista keskustelua tarjoamalla tutkittua tietoa ja hyviä käytäntöjä valtakunnan-, alueellisen- ja kuntatason päättäjille ja ammattilaisille.

Katso lisää Teot-sivulta.

Lisätietoja: www.thl.fi/maahanmuuttajat-ja-monikulttuurisuus 

Jaa somessa: