Hyppää sisältöön

Tule mukaan keskustelemaan mediasta ja tasa-arvosta tiistaina 12.6.2018!

Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta -hanke järjestää 12.6.2018 Tiedekulmassa (Yliopistonkatu 4, Helsinki) klo 8.30-10.30 keskustelutilaisuuden median merkityksestä tasa-arvon edistäjänä. Tarjolla myös herkulliset aamukahvit. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan!

 

#tasaarvoteot: Media tasa-arvon edistäjänä

tiistaina 12.6. klo 8.30-10.30 Tiedekulmassa (Yliopistonkatu 4, Helsinki)

Yleisradio osallistui näyttävästi 100 tasa-arvotekoa -hankkeeseen selvittämällä sukupuolten tasa-arvon toteutumista urheilu-uutisoinnissaan ja tulosten pohjalta lisäämällä naisten urheilun näkyvyyttä mm. uudella Mestaruusputki -konseptilla, joka nosti kotimaisen naisten palloilun televisionäkyvyyden samalle tasolle miesten palloilun kanssa. Aamulehden tasa-arvoteko oli siirtyminen sukupuolineutraaleihin ammattinimikkeisiin uutisoinnissa: pääluottamusmies on nyt henkilöstön edustaja ja lautamies on maallikkotuomari. Helsingin Sanomat ilmoitti naistenpäivänä 2018 ryhtyvänsä seuraamaan naisten ja miesten määrää journalismissaan ja tilannetta voi seurata reaaliaikaisesti lehden nettisivulla. Myös Hbl tavoittelee tasa-arvoista uutisointia ja kertoi helmikuussa lisänneensä naisten määrän urheilusivuillaan lähes 45 prosenttiin. Samoin monet paikallislehdet ovat ryhtyneet seuraamaan naisten ja miesten määriä uutisoinnissaan. Miksi media on ryhtynyt näihin tasa-arvotekoihin? Mikä vaikutus niillä on tasa-arvolle laajemmin? Tule mukaan kuulemaan ja keskustelemaan!  

 

Tervetuloa! Muistathan ilmoittautua tilaisuuteen 4.6. mennessä täällä!

 

Tilaisuuden alustava ohjelma:

klo 8.30             Aamukahvit, vapaata keskustelua

klo 9.00             Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta: Naisjärjestöjen Keskusliiton puheenjohtaja Eva Biaudet

klo 9.15             Paneelikeskustelu: median rooli ja merkitys tasa-arvon edistäjänä  

                         Paneelissa mukana toimituspäällikkö Erja Yläjärvi, Helsingin Sanomat, pääkirjoitustoimituksen päällikkö Susanna Ginman, Hufvudstadsbladet,                                        artikkelitoimituksen päällikkö Matti Mörttinen, Aamulehti sekä ajankohtaistoimituksen päällikkö Riitta Pihlajamäki, Yleisradio.

                         Paneelin juontaa Naisjärjestöjen Keskusliiton puheenjohtaja Eva Biaudet.

klo 10.00           Kommenttipuheenvuoro: professori, mediatutkija Anu Koivunen

                         Yhteistä keskustelua: Miten median tasa-arvoteot näyttäytyvät kansalaisille? Mitä median tulisi huomioida toiminnassaan tasa-arvonäkökulmasta?

klo 10.30           Lopetus

 

Ohjelma on alustava ja muutokset ovat mahdollisia.

Tilaisuus striimataan ja voit seurata tilaisuutta livenä täällä!

Lisätietoja Tiedekulmasta löydät täältä.

Kuva: Paula Ojansuu

 

Jaa somessa: