Hyppää sisältöön

Työpaikkojen tasa-arvolähettiläät Akavan Erityisalojen tasa-arvotekona

Akavan Erityisalat osallistuu 100 tasa-arvotekoa -hankkeeseen kannustamalla henkilöstöedustajia tasa-arvolähettiläiksi työpaikoille ja haastamalla työnantajia tasa-arvotyöhön. Tasa-arvolähettiläs -kampanjalla vahvistetaan Akavan Erityisalojen henkilöstöedustajien tasa-arvotoimintaa. Erityisellä kampanjalla haastetaan liiton ja henkilöstöedustajien yhteisvoimin sekä työnantajaa että jäseniä tasa-arvotyöhön. Vaikka tasa-arvon edistäminenkuuluu henkilöstöedustajan normaaliin toimenkuvaan, henkilöstöedustajina toimivat jäsenet ryhtyvät nyt työpaikkojensa tasa-arvolähettiläiksi.

Kampanjan fokus on erityisesti tasa-arvoa edistävissä suunnitelmissa, jotka ovat tehokkaita työkaluja tasa-arvotyössä. Suunnitelmat ovat isommilla työpaikoilla lakisääteisiä,mutta silti vielä vajaakäytössä. Tavoitteena on saada kampanjan avulla tasa-arvoa edistävät suunnitelmat tehostetusti käyttöön työpaikoilla. Työnantajille tarjotaan mm. konsultointiapua suunnitelmien tekoon.

– Akavan Erityisalat tarjoaa asiantuntija-apua, koulutusta ja tukea tasa-arvon edistämiseen niin henkilöstöedustajille kuin työnantajille. Toivomme, että tasa-arvolähettiläät ja työnantajat ottavat meihin yhteyttä epäröimättä, kannustaa kampanjan yhteyshenkilö, lakimies Anna Zibellini Akavan Erityisaloista. 

 – Jäsenkunnastamme naisia on yli 80 prosenttia. Kohtaamme jäsenneuvonnassamme jatkuvasti tasa-arvoon liittyviä työhyvinvointia ja työn tuottavuutta nakertavia haasteita, joita voidaan tehokkaasti ehkäistä, kun vain tahtoa ja tietoa riittää, sanoo toiminnanjohtaja Salla Luomanmäki Akavan Erityisaloista. 
– Esimerkiksi tasa-arvoa edistävät suunnitelmat ovat tehokas työväline. Suunnitelmat ovat isommilla työpaikoilla lakisääteisiä, mutta silti vielä vajaakäytössä. Työpaikoilla konkreettinen tasa-arvoteko on, kun tasa-arvoa edistävät suunnitelmat otetaan yhteisvoimin hyötykäyttöön!

Akavan Erityisalojen kampanjan tuloksena mahdollisimman monen jäsenen työpaikalla on toimivat ja tehokkaat tasa-arvoa edistävät suunnitelmat, joita toteutetaan myös käytännössä.

Lue lisää Teot-sivuiltamme!

Kampanjan nettisivut löytyvät osoitteesta www.akavanerityisalat.fi/tasaarvolahettilas

Tasa-arvolähettiläs-logo, jossa rivissä hehkulamppuja, joista oikeanpuoleisin palaa ja heilahtaa oikealle.
Jaa somessa: