Hyppää sisältöön

Tyttöjen Tie Tähtiin – tapahtumat kannustavat vammaisia tyttöjä liikunnan ja urheilun pariin

Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry ja Suomen Paralympiakomitea järjestävät kansainvälisenä tyttöjen päivänä, keskiviikkona 11.10.2017 kaksi erityisesti tytöille suunnattua liikuntakokeilutapahtumaa. Tyttöjen Tie Tähtiin -kokeilutapahtumissa voi tutustua erilaisiin harrastusmahdollisuuksiin ja löytää oman juttunsa. Tapahtumat järjestetään Helsingissä, Myllypuron Liikuntamyllyssä sekä Lapin urheiluopistolla Rovaniemellä.

”Tytöt ja naiset ovat vammaisurheilun kentillä vähemmistö. Tyttöjen Tie Tähtiin -päivissä kannustetaan tyttöjä liikunnan ja urheilun pariin. Toimin itse 10 vuotta naisten maalipallomaajoukkueen valmentajana ja sinä aikana pääsin kokemaan, että urheilu on paljon enemmän harjoituksia ja kisoja. Urheilu on tavoitteita, onnistumisia, pettymyksiä erityisesti itsensä haastamista ja omien rajojen etsimistä. Kaikki eivät halua huippu-urheilijoiksi, mutta jokaisella pitää olla mahdollisuus tulla mukaan liikunnan ja urheilun kentille – jokaisella pitää olla mahdollisuus päästä etsiä omia rajojaan. Tyttöjen päivissä luodaan yhdessä mahdollisuuksia. Olen iloinen, että voimme yhdessä Paralympiakomitean kanssa toimia ovien avaajina – liikunta ja urheilu kuuluvat kaikille”, sanoo Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry:n toiminnanjohtaja Riikka Juntunen.

Helsingin tapahtumassa on kokeiltavana mm. cheerleadingia, pyörätuoli- ja Unified-koripalloa, kepparirataa, bocciaa ja taekwondoa. Lisäksi on luvassa kaikille soveltuva katutanssihaaste sekä maailmanmestari Amanda Kotajan ratakelauskoulu! Rovaniemen tapahtumassa pääsee esimerkiksi keilaamaan, pelaamaan sokkopingistä ja kiipeilemään. Tavattavissa on myös Pyeongchangin talviparalympialaisiin valmistautuva kelkkahiihtäjä Sini Pyy.

Tapahtumat ovat maksuttomia ja avoimia kaikille itsensä tytöksi mieltäville. Tapahtumien tavoitteena on kannustaa vammaisia tyttöjä mukaan liikunnallisten harrastusten ja urheilun pariin ja nostaa myös roolimallien kautta esille tyttöjen mahdollisuuksia liikunnan ja urheilun saralla.

Lue lisää Teot-sivulta!

                           

Jaa somessa: