Hyppää sisältöön

Ulkoministeriön Tasa-arvoista ulkopolitiikkaa -blogissa tasa-arvotyöstä Euroopan neuvostossa

Suomen pysyvä edustusto Euroopan neuvostossa osallistuu 100 tasa-arvotekoa -kampanjaan yhdessä UM:n poliittisen osaston kanssa lähettämällä tasa-arvoasiantuntijan Euroopan neuvoston Kiovan-toimistoon. Toimisto avustaa Ukrainaa esimerkiksi perustuslakiuudistuksessa ja ilmaisunvapauden edistämisessä. Huhtikuun alussa tehtävässä aloittanut Katja Tiilikainen katsoo osaltaan, että tasa-arvonäkökulma toteutuu tässä yhteistyössä mahdollisimman hyvin. Hän esimerkiksi kouluttaa Kiovan-toimiston henkilökuntaa tasa-arvoasioissa sekä neuvoo tasa-arvonäkökulman huomioimisessa niin yhteistyöaktiviteettien suunnittelussa, toteuttamisessa kuin seurannassakin.

Blogin on kirjoittanut Henna Kosonen, pysyvän edustajan sijainen Suomen edustustossa Euroopan neuvostossa. Kosonen kertoo työkseen ihmisoikeuksien, demokratian ja oikeusvaltioperiaatteen edistämisen.

Euroopan neuvoston tärkein työkalu naisten oikeuksien edistämisessä on naisiin kohdistuvan väkivallan ja perheväkivallan vastainen ns. Istanbulin-sopimus. Sopimuksen on ratifioinut toistaiseksi 22 maata. Euroopan neuvostolla on tasa-arvostrategia, jonka päätavoitteina ovat sukupuoleen perustuvien stereotypioiden ja seksismin vastainen taistelu, naisiin kohdistuvan väkivallan ehkäisy, yhtäläinen oikeuspalveluiden saatavuus naisille, naisten ja miesten yhtäläinen osallistuminen poliittiseen ja julkiseen päätöksentekoon sekä sukupuolinäkökulman valtavirtaistaminen.

Suomi tukee naisten oikeuksiin liittyviä Euroopan neuvoston yhteistyöhankkeita esimerkiksi Armeniassa ja Georgiassa. Suomen tuella on avustettu maita uudistamaan lainsäädäntöään ja koulutettu kansallisia viranomaisia.

Lue lisää blogista

Jaa somessa: