Hyppää sisältöön

Väestöliiton tasa-arvoteko sai vaikuttavuuspalkinnon

Väestöliiton tasa-arvoteko, Perheystävällinen työpaikka -ohjelma, sai lokakuun lopussa tunnustusta, kun Yhteiskunnallisten yrittäjien liitto Arvo myönsi ohjelmalle Vuoden 2018 Vaikuttavin Arvo-teko -palkinnon. Palkinto myönnettiin Väestöliitolle, koska perheystävällisyys on keskeinen hyvinvoinnin ja työelämän tasa-arvokysymys, johon Väestöliitto on löytänyt uudenlaisen ratkaisumallin.

”Ohjelma auttaa merkittävästi työn ja perheen yhteensovittamisessa ja helpottaa ihmissuhteita rasittavaa kiirettä ja painetta”, totesi palkintoraadin puheenjohtaja Pentti Lemmetyinen.

Palkintoraatia miellyttivät myös teeman yhteiskunnallinen merkittävyys, tutkimustietoon ja vaikuttavuuteen perustuva toimintatapa sekä pilotin muokattavuus.

Perheystävällinen työpaikka -ohjelma auttaa yrityksiä ja muita organisaatioita kehittymään perheystävällisiksi tarjoamalla asiantuntevan ja vaiheistetun kehittämisohjelman työpaikoille. Se haastaa työnantajia tekemään konkreettisia muutoksia perheen ja työn yhteensovittamisen tukemiseksi. Ohjelmassa mukana olleet yritykset ovat raportoineet muun muassa sairauspoissaolojen määrän laskusta, rekrytointihyödyistä ja henkilöstön tyytyväisyyden lisääntymisestä.

Palkinnon vastaanottivat Väestöliiton erityisasiantuntija Anna Kokko ja hankepäällikkö Lassi Köppä.

”Väestöliitto on kymmenen vuotta sitten aloittanut tämän työn. Erityisesti tänä syksynä tämä teema on ollut aktiivisesti esillä lehdistössä. Työn ja muun elämän tasapaino on ihan ydinasioita”, sanoo Köppä.

Arvo myönsi palkinnon tänä vuonna neljättä kertaa teolle, jonka liiketoiminnassa yhdistyvät laajat yhteiskunnalliset vaikutukset ja innovatiivinen toimintatapa yhteiskunnan, ihmisten tai ympäristön hyväksi.

Lue lisää aiheesta Arvon sivuilta. Perheystävällinen työpaikka -ohjelmaan voit tutustua täällä.

Tasa-arvoteoilla vaikuttavuutta onnittelee Väestöliittoa!

Jaa somessa: