Hyppää sisältöön

Väestöliitto yhdistää luonnonsuojelun ja seksuaaliterveyden edistämisen

Väestöliitto tukee Nepalissa nuorille suunnattujen seksuaaliterveyspalvelujen parantamista ja kehittämistä sekä seksuaalioikeuksien toteutumista. Hankkeessa yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla kestävä luonnonvarojen käyttö sekä seksuaaliterveyden ja -oikeuksien edistäminen.

Nuorille ja aikuisille tarjotaan tietoa seksuaaliterveydestä sekä luonnonsuojelusta ja luontoa säästävistä ratkaisuista, kuten biokaasuliesistä.

Erityishuomiota kiinnitetään nuorten tyttöjen ja naisten tarpeiden tunnistamiseen, huomioon ottamiseen ja naisten työllistämiseen.

Seksuaaliterveyden ja luonnonsuojelun yhdistäminen tukee laaja-alaista ja kestävää kehitystä sekä vastaa suoraan ihmisten tarpeisiin kyläyhteisöissä”, kehityspolitiikan erityisasiantuntija Hilkka Vuorenmaa sanoo.

Vuoden 2017 aikana järjestetään kahdeksassa hankeläänissä n. 500 koulutusta seksuaaliterveydestä ja luonnonsuojelusta nuorille vertaiskouluttajille, koululaisille sekä aikuisille, jotka ovat aktiivisia erilaisissa luonnonvarojen hallintaryhmissä. Seksuaaliterveyspalveluita kehitetään mm. mobiiliklinikoilla siten, että ne tavoittavat paremmin myös syrjäseutujen ihmisiä.

Lue lisää Teot-sivultamme!

Jaa somessa: