Hyppää sisältöön

Valmentaa kuin nainen -hanke Suomen Valmentajien ja palloilun lajiliittojen yhteiseksi tasa-arvoteoksi

Suomen Valmentajat ja palloilun lajiliitot lähtevät mukaan 100 tasa-arvotekoa hankkeeseen tukemalla yhdessä naisvalmentajia. Valmentaa kuin nainen -hankkeen tavoitteena on lisätä naisvalmentajien määrää palloilulajeissa sekä tukea jo mukana olevia naisvalmentajia. Mukana hankkeessa ovat lajiliitoista jalkapallo, käsipallo, ringette, salibandy, jääkiekko, amerikkalainen jalkapallo, pesäpallo, koripallo, lentopallo sekä Suomen Valmentajat ja Suomen vammaisurheilu ja -liikunta VAU.

Tällä hetkellä palloilulajeissa on vähän naisvalmentajia varsinkin huipputasolla. Tavoitteena on kannustaa entisiä ja nykyisiä naispelaajia hyödyntämään kertynyttä lajiosaamista valmennuksen parissa. Entiset naisurheilijat ovat käyttämätön resurssi seura- ja liittotasolla.

Toimenpiteinä ovat mm. alueellinen ja valtakunnallinen verkostoituminen, yhteiset tapaamiset ja seminaarit asiasta kiinnostuneille, lajimentorien kouluttaminen, mentoriohjelmat naisvalmentajille, naisille suunnatut ja räätälöidyt valmentajakoulutukset, pääsarjatason ja maajoukkuetason naisvalmentajien tapaamiset sekä naisjohtajakoulutus.

– Valmentaa kuin nainen -hanke ei oikeastaan ole vain yksi tasa-arvoteko, vaan joukko tekoja, joilla tavoitellaan tasa-arvoisempaa urheiluvalmennusta Suomeen. Kohderyhmäksi on valittu palloilulajit, joissa naiset ovat potentiaaliin nähden selkeästi aliedustettuina. Hanke onkin saanut mukaan palloilulajit laajasti ja yhdessä lajien kanssa tavoitteena on lisätä naisvalmentajien määrää ja tukea naisvalmentajia useilla konkreettisilla toimilla, kertoo toiminnanjohtaja Sari Tuunanen Suomen Valmentajat ry:stä.

Hanke on opetus- ja kulttuuriministeriön tukema ja yhteistyössä ovat mukana myös VALO ja Suomen Ammattivalmentajat SAVAL. Hankkeen englanninkielinen nimi on ”Women Taking Responsibility in Coaching”.

Liilalla pohjalla teksti "valmentaa kuin nainen", jonka alapuolella kuvitettu palloilulajien pelivälineitä.

Jaa somessa: