Hyppää sisältöön

Vantaan kaupungin toinen tasa-arvoteko: ”Miehet ja naiset Vantaalla” -julkaisu

Vantaa on sitoutunut strategiassaan tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämiseen kaikessa toiminnassaan. Tämä edellyttää luotettavaa, sukupuolittain eriteltyä tietoa.

Vantaan kaupungin tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman päätöksentekoa ja palveluita koskevassa toiminnallisessa osassa todetaan, että ”tietotuotannossa varmistetaan, että etenkin sukupuolesta ja mm. lainsäädännön sallimissa puitteissa myös yhdenvertaisuuslain henkilöön liittyvistä perusteista on saatavissa määrällistä ja laadullista tietoa, joiden avulla tavanomaiseen tiedolla johtamiseen on mahdollista integroida tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusnäkökulmia… myös tilastojen tulkinnassa ja tutkimustyössä vahvistetaan tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusarviointia mahdollistavaa otetta”.

Vantaan kaupunginjohtajan toimialan tasa-arvoteko onkin se, että tietopalveluyksikkö vahvistaa tietotuotantonsa sukupuolinäkökulmaa. Yksikkö huolehtii kunnan väestö- ja rakennustilastoista, mutta yksiköstä saa laajemminkin toimintaympäristöä koskevia tietoja, kuten työpaikka- ja työssäkäyntitilastoja. Yksikössä tehdään väestöennusteet, tilastojulkaisuja sekä tutkimuksia.

Kaupunginjohtajan toimialan konkreettisena tasa-arvotekona ja Vantaan kaupungin toisena tasa-arvotekona on erityinen ”Miehet ja naiset Vantaalla” -julkaisu, jonka on määrä valmistua alkuvuodesta 2018.

Lue lisää Teot-sivulta!

Jaa somessa: